Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Alūksnes novadā ugunsgrēkos gājuši bojā divi cilvēki

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos Alūksnes novadā gājuši bojā divi cilvēki, portālam Diena.lv pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Vakar plkst. 6.45 VUGD saņēma izsaukumu uz Alūksnes novada Liepnas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka māja gandrīz pilnībā sadegusi, sienas sagruvušas un jumta nav. Kopējā degšanas platība bija 100 kvadrātmetru. Pārmeklējot krāsmatas, tika atrast viens bojāgājis cilvēks.

Savukārt šorīt plkst. 5.44 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Alūksnē, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamās mājas piebūves siena un jumta konstrukcija 5 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēju no piedūmotajām telpām iznesa vienu cilvēku, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja nāvi. Plkst. 7.19 ugunsgrēks tika likvidēts.

Ugunsgrēkos šogad gājuši bojā jau 70 cilvēki. Iespējams, arī vakar ugunsnelaimes būtu izdevies laikus pamanīt un izglābties, ja mājoklī būtu uzstādīts dūmu detektors. VUGD skaidro, ka visbiežāk cilvēki ugunsgrēkos iet bojā nevis sadegot, bet saelpojoties dūmus, jo nepamana ugunsgrēka izcelšanos, tāpēc tik svarīgi ir pēc iespējas ātrāk uzzināt par ugunsgrēku. Šīs sekundes un minūtes dod iespēju izglābties pašam, izglābt apkārtējos un savlaicīgi informēt ugunsdzēsējus glābējus. VUGD aicina negaidīt 2020.gada sākumu, kad dūmu detektoriem obligāti būs jābūt uzstādītiem katrā mājoklī, bet jau šodien parūpēties par ugunsdrošību un uzstādīt dūmu detektoru.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 41 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem un trīs izsaukumi bija maldinājumi.

Top komentāri

VVZ
V
Pat šeit jāiebāž dūmu detektoru reklāma! ZB jau!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas