Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

ĀM: Latvijas vēstniecības Krievijā darbinieki jūtas droši

Neskatoties uz vakar notikušo uzbrukumu, Latvijas vēstniecības Krievijā darbinieki jūtas droši, jo Latvijas Iekšlietu ministrijas nodrošinātā ēkas iekšējā apsardze kalpo labi, šorīt telekanālā LNT stāstīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Gints Jegermanis.

Vakar vakarā notika uzbrukums Latvijas vēstniecībai Maskavā, kura laikā vairāki vandaļi ar dūmu svecēm un signālraķetēm apmētāja vēstniecības ēku. Uzbrukuma laikā viens no likumpārkāpējiem ar melnas krāsas baloniņu mēģināja appūst vēstniecības ēkas sienu, taču paspēja uzrakstīt tikai burtu "S". Tūlīt pēc tam viens no vandaļiem ticis aizturēts.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (Vienotība) preses sekretārs Mārtiņš Drēģeris, uzbrucēji bijuši nacionālboļševiku pārstāvji, taču viņu uzbrukuma motīvi pagaidām neesot skaidri. Rinkēvičs pēc notikušā uzbrukuma mikroblogošanas vietnē Twitter paziņoja, ka "šādas provokācijas nav pieļaujamas, Krievijai attiecīgi jārīkojas".

Savukārt Jegermanis šorīt stāstīja, ka ĀM rīcībā pašlaik nav sīkākas informācijas par aizturēto un viņa rīcības motīviem.

Uzbrukumā ēkai nodarītos kaitējumus ĀM vēl aprēķinās un "piestādīs rēķinu", stāstīja preses sekretārs un atzīmēja, ka uzbrukumā cietušas arī dažas mašīnas, kas atradās ārpus vēstniecības, bet nav vēstniecības spēkrati.

Latvijas ĀM šodien Krievijas Ārlietu ministrijai iesniegs notu, pieprasot nodrošināt Latvijas vēstniecības Maskavā drošību un neaizskaramību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas