Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

ĀM valsts sekretārs: ASV nemainīgi stingrais atbalsts ir neatsverams Latvijas drošībai un aizsardzībai

ASV nemainīgi stingrais atbalsts ir neatsverams Latvijas drošībai un aizsardzībai, uzsvēra Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Pelšs, kurš šodien tikās ar jauno ASV vēstnieku Latvijā Kristoferu Robinsonu.

Kā aģentūru LETA informēja ĀM, puses tikšanās laikā pārrunāja divpusējo sadarbību, drošības situāciju reģionā un Krievijas izvērsto karadarbību Ukrainā.

Pelšs augstu novērtēja Latvijas un ASV teicamās divpusējās attiecības un spēcīgo transatlantisko vienotību, kas pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā ir īpaši nozīmīga. Pārrunājot Krievijas īstenoto agresiju Ukrainā, sarunu partneri bija vienisprātis, ka ir būtiski turpināt visa veida atbalstu Ukrainai, lai karš beigtos ar Ukrainas uzvaru.

Amatpersonas uzsvēra Latvijas un ASV ciešo un visaptverošo partnerību un apliecināja gatavību turpināt aktīvo divpusējo politisko un drošības dialogu, kā arī attīstīt ekonomisko sadarbību.

Jaunā ASV vēstnieka akreditācijas ceremonija Rīgas pilī plānota 21.februārī.

LETA jau rakstīja, ka pagājušā gada jūnijā ASV prezidents Džo Baidens nākamā ASV vēstnieka Latvijā amatam izvirzīja Robinsonu, kurš ir Augstākā ranga ārlietu dienesta loceklis sūtņa-padomnieka rangā un ieņēma ASV valsts sekretāra palīga vietnieka amatu Eiropas un Eirāzijas lietu birojā.

Iepriekš Robinsons ieņēmis sūtņa padomnieka amatu politiskajos jautājumos ASV vēstniecībā Maskavā. Pirms tam strādājis Valsts departamentā kā Krievijas jautājumu nodaļas direktora vietnieks, ASV misijā Eiropas Drošības un sadarbības padomē Vīnē par politisko padomnieku un par politisko padomnieku Managvā.

Viņš pildījis uzdevumus arī Irākā, Baltkrievijā, Kanādā un Krievijā, kā arī strādājis Rietumu puslodes lietu birojā un Eiropas lietu birojā.

Robinsons ieguvis maģistra grādu stratēģiskajās zinātnēs Nacionālās Aizsardzības universitātes Nacionālajā kara koledžā, bet bakalaura grāds starptautiskajās attiecībās iegūts Džordža Vašingtona Universitātē.

Viņš saņēmis vairākas Valsts departamenta atzinības balvas, tajā skaitā Medaļu par izciliem nopelniem. Robonsons pārvalda krievu un spāņu valodu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas