Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ameriks lūdz ģenerālprokuratūrai sniegt informāciju par Loginova un Pečaka kriminālvajāšanu

Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (GKR) ar vēstuli vērsies ģenerālprokuratūrā, lūdzot sniegt informāciju brīvostas valdei par kriminālvajāšanas procesa sākšanu pret ostas pārvaldnieku Leonīdu Loginovu un viņa vietnieku Aigaru Pečaku.

Ameriks aģentūrai LETA pastāstīja, ka šādu lēmumu pieņēmis pēc sarunām ar valdes valsts pārstāvjiem.

Pēc atbildes saņemšanas no prokuratūras tiks sasaukta brīvostas valdes sēde, lai atkarībā no prokuratūrā sniegtās informācijas pieņemtu lēmumu par tālāko rīcību, sacīja brīvostas valdes priekšsēdētājs.

Rīgas brīvostas valdē ir astoņi locekļi, no kuriem četri pārstāv valsti, bet četri - Rīgas domi. Lēmumu pieņemšanā, ja balsu skaits ir vienāds, izšķirošā balss ir valdes priekšsēdētājam, kas ir Rīgas pašvaldības pārstāvis.

Kā ziņots, Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūra jau 12.oktobrī pieņēmusi lēmumu par kriminālvajāšanas sākšanu pret Rīgas brīvostas pārvaldnieku Leonīdu Loginovu un viņa vietnieku Aigaru Pečaku.

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka, neatklājot vārdus, aģentūrai LETA apstiprināja, ka 12.oktobrī pret divām personām nolemts sākt kriminālvajāšanu par dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošanu, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā.

No plašākiem komentāriem par apsūdzību prokuratūra pagaidām atturas. Netiek arī atklāts, vai personas ir iepazīstinātas ar apsūdzību.

Valsts policija tikai vakar publiski paziņoja par lietas nodošanu prokuratūrai. Policija vien apstiprina, ka divām Rīgas brīvostas amatpersonām inkriminētais noziegums ir saistīts ar prēmiju izmaksu. Arī Ameriks vakar aģentūrai LETA atzina, ka kriminālvajāšanu pret brīvostas amatpersonām tika lūgts sākt saistībā ar 2013.gadā brīvostā veikto Valsts kontroles (VK) revīziju. "Tur minētas trīs epizodes - prēmiju izmaksa, Liepājas jūrskolas atbalstīšana un ziedojums 5000 latu (7114 eiro) apmērā atbalstam Fukušimas zemestrīcē cietušajiem," komentēja Ameriks.

Šorīt Ameriks Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma sacīja, ka gadījumā, ja prokuratūra lems sākt kriminālvajāšanu pret Loginovu un viņa vietnieku Pečaku, ostas valde lems par viņu abu atrašanos amatā. Ameriks neizslēdza, ka varētu būt runa arī par amatu zaudēšanu. "Varētu būt, ka Loginovs tiek atstādināts, varētu būt, ka vispār atstāj darbu ostā," norādīja Ameriks, vienlaikus gan aicinot sagaidīt prokuratūras lēmumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas