Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Apcietinātā Vairāk saules IT speciālista atbalsta akcijā pulcējušies apmēram 60 cilvēku

Apcietinātā restorānu tīkla Vairāk saules informācijas tehnoloģiju (IT) speciālista Edgara Štromberga atbalsta akcijā pie Rīgas apgabaltiesas trešdienas rītā pulcējušies apmēram 60 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Pie tiesas nama atrodas astoņas marķētas Vairāk saules piegādes servisa mašīnas, kā arī Vairāk saules darbinieki un restorānu tīkla līdzīpašnieki Mārtiņš Kalniņš un Endijs Bērziņš.

Akcijas dalībnieki bez skaļu saukļu paušanas tur arī plakātus ar dažādiem aizturētā atbalstošiem uzrakstiem, tostarp "#brīvībuEdgaram", "Par taisnīgu tiesu!", "Taisnību saulēm", "Demokrātija vs. spēka vara", "Atdodiet saulei Edgaru!". Vienlaikus Bērziņš tur rokās plakātu ar tekstu "Atdodiet mums sauli! Atdodiet mums Edgaru! Atdodiet mums kases aparātus!".

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Rīgas apgabaltiesa trešdien atkārtoti vērtē Štrombergam piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu.

Bērziņš iepriekš pauda viedokli, ka Štromberga atrašanās apcietinājumā uzskatāma par absurdu un nepamatotu. "Viņš ir godīgs, labsirdīgs un izpalīdzīgs cilvēks. Mēs tiešām ceram, ka tiesa pēc būtības izvērtēs gan notikušā apstākļus, gan pārspīlēto kriminālpolicijas rīcību. Paļaujamies uz Apgabaltiesas tiesnešu kompetenci un profesionalitāti, kas vainagosies ar nepamatoti apcietinātā Edgara atbrīvošanu. Aicinu visus, kas kaut nedaudz pazīst šo draudzīgo un izpalīdzīgo cilvēku, trešdien kopīgā akcijā viņu atbalstīt. Nepalieciet malā, jo Edgars nav pelnījis ne mirkli atrasties apcietinājumā," uzsvēra Bērziņš.

Uzņēmuma pārstāvji norādīja, ka Štrombergs ir IT speciālists, kas vairākus gadus Vairāk Saules sniedza IT ārpakalpojumus, apkalpojot uzņēmuma datorsistēmas un nodrošinot interneta pieslēgumus.

Zvērināts advokāts Mareks Halturins aģentūrai LETA iepriekš atklāja, ka tiesa Štrombergam apcietinājumu piemēroja, jo tās ieskatā viņš varētu traucēt izmeklēšanas gaitu. Halturins uzsvēra, ka Štrombergs neatzīst vainu sev izvirzītajās apsūdzībās. Taču no plašākiem komentāriem aizstāvis atturējās.

Tāpat ziņots, ka Valsts policija aizdomās par iejaukšanos kases aparātu darbībā restorānu tīklā Vairāk saules šogad 12.jūnijā aizturēja četras ar restorānu tīklu saistītas personas. Policijai ir aizdomas, ka noziedzīgo darbību rezultātā valstij nodarīti aptuveni 1,5 miljonu eiro zaudējumi. Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa trim aizturētajām personām kā drošības līdzekli noteica apcietinājumu. Taču diviem no tiem tika noteikta katram 30 000 eiro drošības nauda, pēc kuras samaksas šīs personas atbrīvotas. Ceturtajam aizdomās turētajam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

 

Top komentāri

tiesiska valsts
t
Tiesiskā valstī par vainu vai nevainīgumu lemj tiesa, nevis sakūdīti bļāvēju pūļi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas