Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Apdrošinātāji aicina sniegt atbalstu Ukrainai regulāri un izmantot jau izveidotos palīdzības sniegšanas tīklus

Apdrošināšanas sabiedrība “Balcia Insurance SE” ir ziedojusi Ukrainas vajadzībām vairāk nekā 300 000 eiro un apņēmusies turpināt regulāri atbalstīt tās cilvēkus līdz brīdim, kamēr beigsies karš un cilvēki varēs droši atgriezties dzimtenē, informē apdrošināšanas akciju sabiedrības valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus.

“Šķiet, aizvadītajās divās nedēļās reti kurš Latvijas cilvēks un uzņēmējs nav domājis par to, kā varētu palīdzēt Ukrainas iedzīvotājiem izturēt šo bezjēdzīgo karu, kur ukraiņi aizstāv savu brīvību un neatkarību. Arī “Balcia” kolektīvs nav izņēmums, tieši tādēļ arī pieņēmām lēmumu Ukrainu finansiāli un praktiski atbalstīt līdz brīdim, kamēr karš būs beidzies,” stāsta Lucaus.

Racionāli izvērtējot iespējas atbalstīt Ukrainas karā iesaistītos cilvēkus, “Balcia” ir iesaistījusies kustībā “Uzņēmēji mieram” un ziedojusi 100 000 eiro, kas efektīvi un koordinēti sadarbībā ar valstu institūcijām Latvijā un Ukrainā izlieto naudu paredzētā mērķa īstenošanai

“Jau esam apvienojuši vairāk nekā divsimts uzņēmējus, ziedojumos savākuši gandrīz pusotru miljonu eiro un papildu naudas ziedojumiem sadarbībā ar partneriem uz Ukrainu karadarbības skartajiem nosūtījuši arī teju desmit kravas ar humanitāro palīdzību vairāk kā pusmiljona eiro apjomā. Mūsu partneri ir Aizsardzības ministrija, Nacionālie bruņotie spēki, Ukrainas vēstniecība Latvijā, tādi Latvijas NVO kā ziedot.lv, Martas centrs un citas humanitārās palīdzības organizācijas. Palīdzība šodien ir tikai sākums, jo kustības darbība un atbalsts Ukrainai būs ilgtermiņa - karš nebeidzas brīdī, kad tiek pasludināts miers. Mēs aicinām uzņēmumus ziedot mieram, brīvībai un tam, lai arī Latvijai būtu iespēja domāt par savu nākotni bez bažām,“ stāsta kustības “Uzņēmēji mieram” pārstāve Ieva Driksna.

Tāpat, palīdzības organizēšanā iesaistoties arī darbiniekiem, par vairāk nekā 200 000 eiro ir iegādāti un Ukrainas karā iesaistītajiem ziedotas militāras nozīmes preces, degviela, kas nepieciešama bēgļiem, lai nokļūtu drošībā, gultas līdz Latvijai nokļuvušajiem cilvēkiem un cita veida humānā palīdzība. Lielākā daļa iegādāto civilo mantu nodotas kustībai “Uzņēmēji mieram”, kas tālāk nodrošina to nonākšanu pie gala saņēmējiem Ukrainā.

Apdrošināšanas sabiedrības valdes priekšsēdētājs aicina Latvijas iedzīvotājus saglabāt karstas sirdis, vēsu prātu un, sniedzot palīdzību Ukrainas cilvēkiem cīņā par brīvību, izmantot sabiedriskās organizācijas un platformas, kas ir izveidotas šīs palīdzības koordinēšanai. Latvijā jau ir noorganizējies labs un koordinēts palīdzības sniegšanas tīkls, kurā ir iesaistītas gan ministrijas, gan vēstniecības, gan pieredzējušas sabiedriskās organizācijas un kas spēj akumulēt gan ukraiņu vajadzības, gan arī kopā strādājot nodrošināt nepieciešamo lietu piegādes.

Ziedojumus kustībai “Uzņēmēji mieram” ir iespēja pārskaitīt uz biedrības "Riga TechGirls" kontu (LV32UNLA0050024322055, reģ. Nr.: LV40008250980, ziedojuma mērķis: UznemejiMieram). Plašāka informācija: www.uznemejimieram.lv, [email protected] un populārākajos sociālo mediju kanālos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas