Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Aprīļa vidū VM cer saņemt 45 minūšu Covid-19 diagnostikas testu

Veselības ministrija (VM) aprīļa vidū cer saņemt testus, kas jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 spēs diagnosticēt 45 minūšu laikā, ceturtdien notikušajā preses konferencē paziņoja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Viņa norādīja, ka šādus testus izstrādājusi kāda ārvalstu kompānija. Ministre skaidroja, ka, ņemot vērā lielo pieprasījumu, šie testi valstīm tiek pārdoti, izmantojot kvotu principu. Galvenokārt šie testi tiks izmantoti slimnīcās.

Tāpat ministre uzsvēra, ka turpmāk gan universitāšu slimnīcās, gan pārējās iestādēs ārstējošajam personālam būs jāvalkā aizsargmaskas. Šāds lēmums pieņemts, lai pasargātu gan pacientus, gan mediķus. Viņa skaidroja, ka šādu masku valkāšana tiks rekomendēta visam medicīniskajam personālam, piebilstot, ka pirmos aizsarglīdzekļus sākuši saņemt arī ģimenes ārsti. 

Viņķele arī norādīja, ka atbildīgie dienesti veic aktīvu vīrusa testēšanu tieši pansionātos, kuros dzīvo seniori, lai agrīni diagnosticētu inficētos pacientos, ņemot vērā, ka tieši seniori atrodas paaugstinātā riska grupā. 

Jau ziņots, ka Covid-19 aizvadītajā diennaktī apstiprināta vēl 12 cilvēkiem, bet kopumā ar to valstī saslimuši 458 cilvēki. Iepriekšējā diennaktī veikti 1024 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 16 834 Covid-19 testi.

Stacionēto Covid-19 pacientu skaits pēdējā diennaktī ir pieaudzis līdz 32, no viņiem 29 ir ar vidēju slimības gaitu, bet trīs - ar smagu.

Kā vēstīts, no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību, tostarp arī ierobežojumus uz ārstniecības iestāžu darbu.

Top komentāri

Gača
G
Būtu ļoti lietderīgs antivielu tests. Vācijā ir. Pārbaudies, ja esi izslimojis, ej mierīgi uz darbu vai par palīgu uz slimnīcu. Vīruss divreiz neķerot. Kādiem pārdesmit tūkstošiem jau varētu būt izveidojusies rezistence, un tie varētu mierīgi strādāt.
vecā sieva
v
Viņķeles cerības nevairo manu ticību.
Ass
A
Kads ir so testu ticamības līmenis?Kads ir kļūdas procents?Vai testi ir tik perfekti ka var ticēt 100%?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas