Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Aprūpes centra Kalkūni vadība vērsusies policijā par mūziķa Kiviča izteiktajiem draudiem

Valsts sociālās aprūpes centra Kalkūni vadība vērsusies policijā ar iesniegumu, kurā lūgusi izvērtēt mūziķi Andra Kiviča telefoniski izteiktos draudus centra lietvedei, informēja sociālās aprūpes centrā Kalkūni.

Pēc novārdzinātā zēna Vika lietas publiskošanas plašsaziņas līdzekļos Kivičs esot piezvanījis uz centru, nolamājis visus tā darbiniekus un piedraudējis visus Kalkūnos iznīcināt.

Pašlaik no amata atstādinātā Daugavpils novada Valsts sociālās aprūpes centra Kalkūni vadītāja Skaidrīte Kazanova pastāstīja, ka pēc diviem Kiviča zvaniem centra lietvedei pat nācies sniegt medicīnisko palīdzību.

Vai Kivičs nav bijis alkohola vai kādā citā reibumā, Kazanova nemācēja pateikt.

Portālam Tvnet Kivičs pastāstījis, ka bija lasījis ziņu par novārdzināto bērnu-invalīdu Viku Kalkūnos un šis stāsts esot "baigi paķēris uz emocijām", tādēļ pēc tam viņš zvanījis uz centru un gribējis runāt ar vadību. Lietvede esot atteikusies savienot ar vadītāju, un tas mūziķi vēl vairāk esot sadusmojis.

"Nē, es nedraudēju. Es teicu, ka darīšu visu iespējamo, lai visi cilvēki, kas tajā lietā iesaistīti, nekad mūžā vairs tur nestrādātu. Ar fizisku izrēķināšanos neesmu draudējis, tikai teicu, ka darīšu visu iespējamo, ņemot vērā paziņu loku un draugus mūziķus, lai šī lieta neapklustu," intervijā Tautas balsij savu nostāju pauda Kivičs.

Telekompānija LNT iepriekš vēstīja, ka Stradiņa slimnīcā nopietnā stāvoklī nogādāts jaunietis no Kalkūniem, kurš kopš dzimšanas slimo ar cerebrālo bērnu trieku. Zēnam bijušas grūtības ar barības norīšanu, un tiek pieļauts, ka viņam nav pienācīgi iedota barība.

Pārbaudes par notikušo sākusi Labklājības ministrija (LM), kura vērsusies arī Veselības inspekcijā. Sākta disciplinārlieta un tās izmeklēšanas laikā no amata atstādināta centra Kalkūni vadītāja. Arī policija sākusi skaidrot apstākļus, kādos slimnīcā no Kalkūniem nonācis novārdzis jaunietis-invalīds.

Arī vairākas nevalstiskās organizācijas izteikušās, ka dosies uz sociālās aprūpes centru Kalkūni, lai veiktu neatkarīgu ekspertīzi par gadījumu, kad no Kalkūniem slimnīcā nonāca novārdzis jaunietis-invalīds.

Saistībā ar saņemto sūdzību pārbaude sākta arī Daugavpils reģionālajā slimnīcā, kur novārdzinātajam jaunietim sniegta medicīniskā palīdzība. Aizbildinoties ar pastāvošo likumdošanu, plašākus komentārus par notikušo līdz izmeklēšanas beigām slimnīcā sniegt atteicās. Taču paskaidroja, ka cerebrālā bērnu trieka ir smaga slimība, kura prasa ilgstošu un komplicētu pacienta aprūpi. Diemžēl nereti šie cilvēki tomēr iet bojā dažādu slimības izraisītu komplikāciju dēļ.

Bērnu sociālās aprūpes centra Kalkūni uzdevums ir nodrošināt bāreņu un bez vecāku gādības palikušu bērnu, kuri nav sasnieguši divu gadu vecumu, bērnu ar smagiem garīgās un fiziskās attīstības traucējumiem, kuri nav sasnieguši četru gadu vecumu, un bērnu invalīdu ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem, kuri nav sasnieguši 25 gadu vecumu, sociālo un medicīnisko aprūpi, audzināšanu, apmācību un sociālo rehabilitāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas