Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Apstiprināta Privatizācijas aģentūras jaunā valde; to vadīs Spridzāns

Otrdien, 11.decembrī, notikušajā Privatizācijas aģentūras (PA) akcionāru ārkārtas sapulcē apstiprināta PA jaunā samazinātā valde divu cilvēku sastāvā.

Atbilstoši atklātā konkursa komisijas ieteikumam valdes priekšsēdētāja amatā apstiprināts Ansis Spridzāns, bet valdes locekļa amatā – Guntis Lauskis. Jaunās PA valdes, kas darbu sāks 18.decembrī, uzdevums būs īstenot PA darbības izbeigšanas uzlaboto stratēģiju un ilgākais divu gadu laikā mērķtiecīgi, plānveidīgi un profesionāli izbeigt PA darbību, nodrošinot par plānotajām un īstenotājām darbībām informāciju gan PA darbiniekiem un akcionāram, gan sabiedrībai.  

Ekonomikas ministrijas (EM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz valdes locekļa un valdes priekšsēdētāja amatiem kopumā tika saņemti 48 pieteikumi, kurus bija iesnieguši 39 pretendenti. Deviņi pretendenti bija pieteikušies gan uz valdes locekļa, gan valdes priekšsēdētāja amatu. Pretendentu vērtēšanas komisija, kurā piedalījās EM, Finanšu ministrijas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) pārstāvji, pēc vairākām atlases kārtām ieteica valdes priekšsēdētāja amatā apstiprināt A.Spridzānu, bet valdes locekļa amatā G.Lauski. 

A.Spridzāns kopš šā gada septembra pilda PA pagaidu valdes priekšsēdētāja pienākumus, bet pirms tam bija zvērinātu advokātu biroja „Sorainen” vecākais jurists. A.Spridzāns ir ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnē Rīgas Juridiskajā augstskolā, augstāko profesionālo izglītību ar jurista kvalifikāciju Latvijas Universitātē, kā arī pirmā līmeņa profesionālo izglītību uzņēmējdarbības un administrēšanas programmā Banku augstskolā. A.Spridzāns ir Latvijas Riska kapitāla asociācijas valdes loceklis. Savukārt G.Lauskis kopš 2010.gada septembra strādā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA), kur bijis ārvalstu investoru piesaistes procesa „Polaris” vadītājs, bet pašlaik ir Projektu attīstības nodaļas vadītājs. G.Lauskis iepriekš bijis zvērināts advokāts birojā „Raidla, Lejiņš & Norcous”, jurists SIA „Latvijas Mobilais Telefons”, Datu valsts inspekcijas Juridiskās daļas vadītājs, kā arī strādājis Valsts zemes dienestā. G.Lauskim ir Latvijas Universitātē iegūts maģistra grāds sociālajās zinātnēs (tiesību zinātne), kā arī profesionālā biznesa vadības (MBA) maģistra grāds uzņēmumu un iestāžu vadībā, kas iegūts RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātē Norvēģijas – Latvijas mācību programmā.

Konkursā valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amata pretendētiem tika izvirzītas sekojošas prasības: augstākā izglītība jurisprudencē, ekonomikā, vadības zinībās vai citā pielīdzināmā jomā; pieredze vadošā amatā vai administratīvā darba pieredze; izpratne par valsts un pašvaldības īpašuma objektu privatizācijas un aktīvu pārvaldes jomu, to regulējošiem normatīviem aktiem Latvijā un minēto aktu piemērošanu; izpratne par ekonomikas procesiem Latvijā; pieredze finanšu risku izvērtēšanas/analīzes jomā, zināšanas par uzņēmuma/iestādes finanšu līdzekļu pārvaldību; labas analītiskās spējas un stratēģiskās plānošanas prasmes; augsta atbildības sajūta, precizitāte un labas komunikācijas prasmes; teicamas latviešu un labas angļu valodas zināšanas; kā arī nevainojama reputācija. 

PA valdes locekļu amatu pretendentu vērtēšanas komisijā darbojās EM Juridiskā departamenta vadītājas vietnieks, PA pagaidu valdes loceklis Kaspars Lore, EM Personāla vadības nodaļas vadītāja Ieva Zaharāne, EM Būvniecības un mājokļu politikas departamenta direktore Ilze Oša, Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Armands Eberhards un LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš. 

Iepriekšējā PA akcionāru ārkārtas sapulcē š.g. 10.septembrī tika iecelta PA pagaidu valde, kā arī tika pieņemti grozījumi PA statūtos, uz pusi samazinot valdes locekļu skaitu. Pagaidu valdes galvenais uzdevums bija pārmaiņu posmā nodrošināt aģentūras darbības stabilitāti un tai uzticēto pienākumu profesionālu un kompetentu izpildi līdz atklātā konkursa noslēgumam uz PA valdes locekļu amatiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas