Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Apsūdz divas personas par naudas piesavināšanos no integrācijas fonda

Prokuratūra nodevusi Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai krimināllietu, kurā divas personas apsūdzētas par 13 259 eiro piesavināšanos no Sabiedrības integrācijas fonda (SIF).

Prokuratūrā aģentūra LETA noskaidroja, ka viena persona apsūdzēta par piesavināšanos un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, savukārt otra persona apsūdzēta par piesavināšanos.

Lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai teikts, ka SIF savulaik noslēdza projekta līgumu ar Latvijas autisma centru, kuru pārstāvēja tās valdes loceklis un kurš bija līguma īstenošanas atbildīgā amatpersona.

Atbilstoši noslēgtajam līgumam Latvijas autisma centram tika uzticēta Eiropas ekonomiskās zonas finanšu instrumenta projekta Bērnu ar autismu un autiska spektra traucējumiem invalidizācijas un sociālās atstumtības riska mazināšana īstenošana laikā no 2013.gada 1.novembra līdz 2015.gada 31.oktobrim. Saskaņā ar noslēgto līgumu SIF uzticēja Latvijas autisma centram 90% no kopējiem ar pasākuma ieviešanu saistītiem biedrības izdevumiem.

Pretēji projekta līgumā noteiktajam biedrības valdes loceklis prettiesiski ieguva daļu no SIF piešķirtajiem līdzekļiem. Tāpat biedrības biedrības valdes loceklis grupā ar otru apsūdzēto, kura veica biedrības grāmatvedības apkalpošanu, SIF iesniegtajās finanšu atskaitēs iekļāva uz projektu neattiecināmas izmaksas, lai vēlāk ar biedrības rīcībā nodoto naudu rīkotos pēc saviem ieskatiem. Tādā veidā apsūdzētie prettiesiski ieguva daļu no fondam piešķirtajiem naudas līdzekļiem jeb 13 259 eiro, uzskata prokuratūra.

Turklāt biedrības valdes loceklis tiek apsūdzēts arī par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, kurus iepriekš prettiesiski piesavinājās. Apsūdzētais vairākkārt veica dažādus finanšu darījumus, kā rezultātā noziedzīgi iegūtos naudas līdzekļus 8585 eiro apmērā ieguva sev un rīkojās ar tiem pēc saviem ieskatiem.

Tiesa šo lietu plāno skatīt 11.jūnijā plkst.10.

Top komentāri

Kad
K
tiks apsūdzēti paši SIF radījušie un tajā darbojošies ierēdņbirokrāti, kas gadā izšķērdē savus 10 miljonus nodokļu maksātāju naudas?
to w
t
Kāds novests līdz tiesai ? Apsūdzēti tikai. Pat, ja sodīs, tad būs, KNABja standarts - par tūkstošu izhēmošanu - 70 eiro "nodoklis". Straume mums ir bargs cīnītājs ar korupciju. It sevišķi, ja jeņķi, viņam ko iesaka, kā gadījumā ar Rimševiču.
w
w
beidzot ir precedents, kurš novests līdz tiesai. Labi!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas