Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Apsūdz uzņēmēju par izvairīšanos no nodokļu nomaksas 1,4 miljonu eiro apmērā

Prokuratūra nodevusi Ekonomisko lietu tiesai krimināllietu, kurā apsūdzētas trīs personas par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, nodarot valstij zaudējumus vairāk nekā 1 443 072 eiro apmērā, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Tāpat divas no šīm personām apsūdzētas par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, kas izdarīta personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Saskaņā ar apsūdzību kāds uzņēmuma vadītājs mantkārīgu motīvu vadīts, piesaistot divas personas, izveidoja organizētu grupu, kas viņa vadībā kontrolēja uzņēmumus, tostarp fiktīvus uzņēmumus, dokumentāli noformēja un deklarēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID) faktiski nenotikušus priekšnodokļa darījumus starp uzņēmumu un organizētās grupas kontrolē esošajiem uzņēmumiem, tostarp fiktīviem uzņēmumiem.

Tādā veidā laikā no 2018.gada februāra līdz 2020.gada jūnijam uzņēmuma vārdā netika veikti aprēķinātā pievienotās vērtības nodokļa un uzņēmuma ienākuma nodokļa maksājumi valsts budžetā pilnā apmērā. Noziedzīgo darbību rezultātā valstij tika nodarīti zaudējumi vairāk nekā 1 443 072 eiro apmērā.

Turklāt divas no apsūdzētajām personām, darbojoties saskaņoti personu grupā, nolūkā slēpt un maskēt izvairīšanās no nodokļu nomaksas rezultātā noziedzīgi iegūtos līdzekļus 410 647 eiro apmērā pārskaitīja tos starp savā kontrolē esošo uzņēmumu kontiem, kā arī uz citu personu kontrolē esošajiem fiktīvu uzņēmumu kontiem. Tādējādi viņi slēpa un maskēja noziedzīgi iegūtu naudas līdzekļu piederību un izcelsmi un ieguva tos savā valdījumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas