Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Aptauja: 56% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju atvaļinājumā dodas ar lidmašīnu

Vairāk nekā puse jeb 56% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju pēdējā atpūtas ceļojumā devušies ar lidmašīnu, liecina jaunākais tūrisma aģentūras Latvia Tours ceļojumu indekss.

Savukārt 28% atpūtnieku atvaļinājumā izvēlējās doties ar vieglo automašīnu, bet 11% - ar autobusu. Tikmēr 4% kā transportlīdzekli izvēlējās kuģi.

Kā liecina aptaujas dati, atpūtā ar vieglo auto visbiežāk izvēlējušies doties ceļotāji 45-54 gadu vecumā (37%). Tikmēr lidmašīnu visvairāk iecienījuši atpūtnieki 35-44 gadu vecumā (67%). Savukārt autobuss vispopulārākais ir 64-74 gadus vecu iedzīvotāju vidū (25%).

Aptaujā secināts, ka auto kā pārvietošanās līdzeklis vispopulārākais ir atpūtnieku ar vidēji augstiem ienākumiem vidū - šajā aptaujāto grupā atvaļinājumā ar automobili devušies 43%. Tikmēr lidmašīna vispopulārākā ir ceļotāju ar augstiem ienākumiem vidū, kur šo transportlīdzekli nokļūšanai atpūtas galamērķī izvēlējies 71%.

Aptaujas dati liecina, ka lidmašīnu kā pārvietošanās līdzekli, dodoties atvaļinājumā, visvairāk iecienījuši rīdzinieki (64%), tikmēr automobilis populārs bijis citās pilsētas dzīvojošo vidū - ar auto atvaļinājumā izvēlējušies doties 37% ārpus Rīgas mītošo. Visnepopulārākais spēkrats bijis autobuss, īpaši laukos dzīvojošo vidū. Atbilstoši aptaujas datiem, 2% lauku apvidos mītošo atpūtā izvēlējās doties ar šo transportlīdzekli.

"Latvia Tours" direktore Ieva Keiša sacīja, ka, dodoties atpūtā, lidmašīna ir visātrākais transportlīdzeklis un nereti tādēļ arī ērtākais veids nokļūšanai galamērķī. "Tāpēc nav pārsteidzoši, ka tas ir visbiežāk izmantotais spēkrats. Klienti parasti ļoti novērtē iespēju ceļā uz izvēlēto atpūtas vietu pavadīt iespējami mazāk laika - īpaši, ja atpūtai izvēlētas tālākas zemes," skaidroja Keiša.

Aptaujā piedalījās 1002 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem visos Latvijas reģionos, tā veikta 2018.gada oktobrī. "Latvia Tours" ceļojumu indekss apkopo informāciju par Latvijas iedzīvotāju noskaņojumu, viedokli un attieksmi pret dažādiem ar ceļošanu saistītiem jautājumiem, to izveidojusi tūrisma aģentūra "Latvia Tours" sadarbībā ar tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas