Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aptauja: 79,6% ģimenes bērna izdevumiem mēnesī tērē līdz 100 EUR

79,6% vecāku iknedēļas izdevumiem bērnam tērē līdz 25 EUR, tostarp 45,3% iztiek ar summu, kas mazāka par 10 EUR, bet 34,3% tērē no 11 līdz 25 EUR. 10,5% vecāku iknedēļas izdevumiem bērnam nepieciešami vismaz 26 līdz 40 EUR, un gandrīz tikpat vecāku (9,9%) kā bērniem nepieciešamo summu norāda vairāk nekā 40 EUR, liecina PrivatBank augustā veiktā klientu aptauja.

Absolūtais vairākums vecāku (90,7%) uzskata, ka bērniem ar naudas lietu jautājumiem (naudas vērtība, pelnīšana, tērēšana un krāšana, ģimenes budžets, pārvaldīšana un ieguldīšana utt.) jāsāk iepazīties un saprast pēc iespējas agrākā vecumā.

Tostarp 45,3% vecāku norāda, ka ar bērniem par naudas lietām, tās pelnīšanu un pārvaldīšanu runā regulāri, 40,1% atzīst, ka to dara dažkārt. Savukārt 11,6% ar šo jautājumu visbiežāk saskaras veikalā, kad bērniem ir jāizskaidro, kāpēc nav iespējams iegādāties visu kāroto. Interesanti, ka vecāki reģionos salīdzinājumā ar Rīgu regulārāk ar saviem bērniem pārrunā ar naudas lietām saistītos jautājumus.

Lai naudas lietas un finanšu jautājumus padarītu skaidrākus un saprotamākus ne vien vecākiem, bet arī viņu atvasēm, PrivatBank jau kopš 2011.gada rīko JuniorBank finanšu skolas bezmaksas nodarbības bērniem un jauniešiem vecumā no 6 līdz 17 gadiem. Arī šogad līdz pat oktobrim nodarbībām iespējams pieteikties pa bezmaksas tālruni: 8000 1515.

Nodarbības bērniem notiks divās Latvijas pilsētās – Rīgā (latviešu un krievu valodas plūsmās) un Rēzeknē (krievu valodas plūsmā). JuniorBank skolā iegūtās zināšanas palīdzēs labāk izprast finanšu pasauli, veicinās sapratni starp bērniem un vecākiem naudas lietās, kā arī palīdzēs bērnam jēgpilnāk rīkoties ar naudu un sagatavos bērnus patstāvīgai dzīvei pasaulē, kur nauda ieņem nozīmīgu vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas