Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Aptauja: Iekārojamākais darba devējs Latvijā ir Latvenergo

Jau ceturto gadu par iekārojamāko darba devēju atzīta AS Latvenergo, liecina speciālistu darba portāla CVmarket.lv organizētās aptaujas rezultāti.

Otrā un trešā vieta, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, apmainījušās pozīcijām - šogad otro vietu ieņem Latvijas Mobilais telefons, bet trešo - Lattelecom.

Pirmajā iekārojamāko darba devēju pieciniekā tiem pievienojusies arī Statoil Fuel&Retail Latvia, bet piekto vietu dala Draugiem un Latvijas Valsts meži.

Aptaujā kopumā nosaukti vairāk nekā 250 uzņēmumi, valsts un pašvaldību iestādes, kuras darba meklētāji un darbinieki atzinuši par labiem darba devējiem.

Starp faktoriem, kas ir noteicošie darbinieku vēlmē strādāt konkrētā uzņēmumā, respondenti visbiežāk minējuši uzņēmuma tēlu un reputāciju - vai tas ir stabils un progresīvs, uz attīstību vērsts uzņēmums.

Daļa aptaujāto uzsvēruši, ka nozīme ir tam, ka tas ir starptautisks uzņēmums, bet daļai tikpat cienījams šķiet stabils Latvijas uzņēmums. Būtiski, ka tas ir orientēts uz ilgtspējīgu attīstību, konkurētspējīgs un godīgs tirgus līderis, ar labu reputāciju un atpazīstamu un prestižu zīmolu.

Otrkārt, darbinieki vēlas strādāt pie laba darba devēja, tas ir, uzņēmumā, kurā ir labi darba apstākļi, sakārtota iekšējā darba vide un, jo īpaši svarīgi, - ir īpašnieku un vadītāju pozitīva un godīga attieksme pret darbiniekiem. Darbinieki ciena profesionālus, gudrus un cilvēcīgus vadītājus.

Kā trešais biežāk minētais faktors, kas raksturo iekārojamu darba devēju, minēts labs atalgojums. Darbinieki novērtē stabila atalgojuma nozīmi, kā arī to, ka tas ir konkurētspējīgs ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā, atbilstošs slodzei un taisnīgs. Bez tam darbinieki augstāk par iespējami lielāku "aplokšņu" algu novērtē atalgojumu, no kura tiek godīgi samaksāti nodokļi.

Savukārt uz jautājumu, pie kāda darba devēja negribētu strādāt, tikpat bieži kā zems un darba slodzei neatbilstošs atalgojums minēta arī slikta darba devēja attieksme pret darbiniekiem, nesakārtota darba vide un birokrātija.

Tāpat aptaujas dalībnieki norāda, ka nevēlas strādāt uzņēmumā, kas ir negodīgs gan pret saviem darbiniekiem, gan arī pret saviem klientiem, maldinot tos un piedāvājot nekvalitatīvu preci vai pakalpojumu.

Aptauja "Iekārojamākais darba devējs" norisinājās no 30.marta līdz 25.maijam, tajā piedalījās 576 respondenti.

Speciālistu darba portāls CVmarket.lv Latvijā darbojas kopš 2003.gada. Portālu lieto vairāk nekā 160 000 reģistrētu lietotāju 21 līdz 40 gadu vecumā ar profesionālo vai augstāko izglītību. CVmarket zīmols darba meklētāju vidū ir populārs Latvijā un Lietuvā, CV Keskus - Igaunijā.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas