Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Aptauja: Latvijā 20% iedzīvotāju nevēlas telefonā veikt ar finansēm saistītas darbības

Latvijā 20% iedzīvotāju nevēlas telefonā veikt ar finansēm saistītas darbības, taču iedzīvotāju skaits, kas vēlas mobilajā tālrunī veikt dažādus ar finansēm saistītus darījumus, pieaug, aģentūrai LETA pavēstīja Swedbank mediju attiecību vadītāja Kristīne Jakubovska, atsaucoties uz bankas veiktās aptaujas datiem.

Viņa arī atzīmēja, ka tostarp jaunākās paaudzes respondenti ir atvērtāki iespējai vadīt finanšu pakalpojumus ar viedtālruņa palīdzību - iedzīvotāji vecumā līdz 29 gadiem biežāk pauduši vēlmi veikt ātrus pārskaitījumus viedtālrunī (38%), kā arī izmantot viedtālrunī visus bankas pakalpojumus (39%).

Pēc aptaujas datiem, Latvijā 40% iedzīvotāju vēlētos mobilajā bankas lietotnē saņemt visu informāciju par būtiskākajām finanšu lietām, savukārt 29% iedzīvotāju izteikuši vēlmi mobilajā telefonā veikt pilnībā visus ar finansēm saistītos pakalpojumus. Lielai daļai iedzīvotāju (63%), vadot finanses no mobilā tālruņa, ir svarīgi kontrolēt norēķinu karšu darbību, to bloķējot nozaudēšanas vai zādzības gadījumā, 23% ir būtiski veikt ātrus naudas pārskaitījumus, bet 20% - norēķināties ar tālruni veikalos.

Aptaujas dati arī atklāj, ka vīrieši (30%) biežāk nekā sievietes (12%) vēlas maksāt ar mobilo tālruni, norēķināties par precēm un pakalpojumiem. Savukārt starp aptaujātām sievietēm ir nedaudz lielāks īpatsvars to respondentu, kam ir svarīga nozaudētas vai nozagtas bankas kartes nobloķēšana ar viedtālrunī, par ko sievietes (65%) izrādījušas nedaudz lielāku interesi kā vīrieši (60%).

"Iedzīvotāju vēlmes un arī jau pašreizējie paradumi rāda, ka kopumā Latvijas sabiedrība ir atvērta dažādiem jauninājumiem, kas padara ērtākas ikdienas naudas lietas," sacīja "Swedbank" Klientu servisa pārvaldes vadītājs, valdes loceklis Vadims Frolovs, prognozējot, ka viedtālruņu izmantošana finanšu lietās vēl vairāk pieaugs, kad plašam iedzīvotāju lokam kļūs pieejami mobilie maksājumi.

Bankā arī informēja, ka tuvākajā nākotnē Swedbank klientiem plāno piedāvāt jaunu pakalpojumu - bezkontakta norēķinus ar mobilo tālruni par precēm un pakalpojumiem.

"Patlaban Swedbank strādā pie savas mobilās lietotnes attīstības un būtiskas pārveidošanas, lai piedāvātu vēl plašākas iespējas. Jau tuvākajā nākotnē sāksim piedāvāt mūsu klientiem mobilos bezkontakta maksājumus, kā arī aicināsim iesaistīties jaunās mobilās lietotnes izstrādē un novērtējumā," piebilda Frolovs.

Aptauja veikta 2018.gada janvārī sadarbībā ar Snapshot, aptaujājot 700 interneta lietotāju vecumā no 18 līdz 74 gadiem Rīgā, citās Latvijas pilsētās un lauku reģionos.

Pēc aktīvu apmēra Swedbank ir lielākā banka Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas