Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Aptauja: Latvijā 68% iedzīvotāju uzskata, ka vecumdienas jānodrošina valstij

Vairums Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka par nodrošinātām iedzīvotāju vecumdienām būtu jāparūpējas valstij, nevis pašiem, liecina pētījumu kompānijas SKDS aptauja par iedzīvotāju attieksmi par vecumdienām.

Šī gada sākumā iedzīvotājiem tika lūgts vērtēt, vai par nodrošinātām iedzīvotāju vecumdienām būtu jārūpējas nevis valstij, bet pašiem cilvēkiem.

Vairums jeb 68% aptaujāto kopumā tam nepiekrīt. 35% minētajam apgalvojumam drīzāk nepiekrīt, bet vēl 33% tam nepiekrīt pilnībā.

Tam, ka cilvēkiem pašiem būtu jārūpējas par nodrošinātām vecumdienas, kopumā piekrita 28% respondentu. Apgalvojumam drīzāk piekrituši 20% aptaujāto, bet vēl 8% tam piekrita pilnībā.

Šogad fiksētais rezultāts, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, būtiski nav mainījies, rezultātiem vienā vai otrā virzienā svārstoties vien par dažiem procentpunktiem.

Valsts pienākumu rūpēties par iedzīvotāju vecumdienu nodrošinājumu iedzīvotāji biežāk atzīmēja 2012.gadā, kad tā kopumā domāja 74% aptaujāto.

SKDS aptaujā piedalījās 1000 iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Top komentāri

ta nu gan
t
Kas tā par aptauju? Kas tur vēl būtu jādomā? Ja mēs maksājam 35% sociālo nodokli, tad uz valsts pensiju vecumdienās tā kā paļaujamies. Ja valsts prot tikai ņemt, bet tagad grib pateikt, ka jums pašiem par vecumdienām jārūpējas, tad atceliet sociālā nodokļa maksājumus.
oskars
o
tad kada velna pec vajadziga valsts , kura nevar nodrosinat vecumdienas ? nodoklus tacu mes maksajam ...
Scorseze
S
Kas tas par SVIESTU! Latvijas republikā tas ir noteikts ar likumu!!!!! Vai arī mūsu valdības deģenerāti noveduši valsti līdz pilnīgam klinķim un nu paši sākuši saprast, ka drīz šī valsts sistēma nebūs spējīga nodrošināt neko, tapēc jāsāk gatavot "augsne" tam, lai par vainīgiem uztaisītu pašus cilvēkus, šinī gadījumā pensionārus. Lai gan ko var gribēt, ja valdība pilnībā sastāv no deģenerātiem un jeņķu pakaļas laizītājiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas