Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aptauja: Latvijā mobilo tālruni biežāk izmanto zvaniem un īsziņām nekā pārējā ES

Latvijā dzīvojošie mobilo tālruni biežāk izmanto zvaniem un īsziņu sūtīšanai nekā pārējā Eiropas Savienībā (ES), liecina jaunākās Eirobarometra aptaujas rezultāti.

Aptaujā norādīts, ka Latvijā aptaujātie respondenti 86% gadījumu norādījuši, ka zvanu un īsziņu nosūtīšanai tālruni izmantojuši katru dienu, vai gandrīz katru dienu. Tikmēr 10% aptaujāto norādījuši, ka šo darbību veikšanai savu mobilo tālruni izmanto pāris reizes nedēļā. Pārējā aptaujāto daļa norādījusi, ka to dara vien atsevišķas reizes mēnesī, vai arī nekad.

Salīdzinājumam, ES dalībvalstu pilsoņi mobilo tālruni zvanu veikšanai un īsziņu sūtīšanai katru dienu, vai gandrīz katru dienu, izmanto 74% gadījumu, bet 13% respondentu atzinuši, ka to dara pāris reizes nedēļā. Savukārt 5% ES iedzīvotāju norādījuši, ka mobilo tālruni tam izmanto pāris reizes mēnesī, bet 8% - nekad to nedara, vai arī viņiem nav pieejas mobilajiem tālruņiem.

Aptaujā arī secināts, ka 60% ES aptaujāto pilsoņu internetu katru dienu izmanto, lai aplūkotu dažādas mājaslapas. Latvijā aptaujātie to norādījuši 50% gadījumu.

Tāpat 46% aptaujāto ES iedzīvotāju norādījuši, ka katru dienu izmanto e-pastu, savukārt Latvijā šis skaitlis ir nedaudz zemāks - 38%. Latvijā arī 30% respondentu norādījuši, ka nekad neizmanto e-pastu, pretstatā 25% ES aptaujāto iedzīvotāju.

ES iedzīvotāji arī 41% gadījumu norādījuši, ka internetu katru dienu izmanto, lai nosūtītu dažādas ziņas tām domātajās programmās, savukārt Latvijā internetu šim mērķim katru dienu izmanto 33% aptaujāto. Zīmīgi, ka 52% Latvijā aptaujāto norādījuši, ka to nav darījuši, vai arī viņiem nav pieejas šādam pakalpojumam, pretstatā ES - 45%.

Līdzīgi rādītāji ir sociālo tīklu izmantošanai - 39% ES aptaujāto norādījuši, ka tos izmanto katru dienu, savukārt Latvijā katru dienu tos izmanto 38% aptaujāto.

Zvanu vai video zvanu veikšanai internetu katru dienu izmanto 8% ES un Latvijā aptaujātie respondenti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas