Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aptauja: Pāreja uz vasaras laiku vairākumu iedzīvotāju neietekmē

Pāreja uz vasaras laiku jeb pulksteņa pagriešana vienu stundu uz priekšu nav ietekmējusi 58% aptaujāto iedzīvotāju darba kvalitāti, tikmēr 21% atklāj, ka laika maiņa darba kvalitāti ir padarījusi produktīvāku, liecina speciālistu darba portāla cvmarket.lv veiktā aptauja.

Savukārt 20% respondentu atzīst, ka neizgulēšanās dēļ darba produktivitāte tomēr pasliktinājusies, līdz ar to pulksteņa pagriešana par vienu stundu uz priekšu vērtējama negatīvi. Tas liecina, ka ikkatram piektajam aptaujātajam nepieciešams laiks, lai pierastu pie jaunās situācijas.

"Darba devējam būtu jāņem vērā, ka pāris dienas pēc pārejas uz vasaras laiku var samazināties darba efektivitāte, taču tikai īslaicīgi. Šādos brīžos ir svarīgi saglabāt pozitīvismu," norādīja uzņēmuma pārstāvis Kristaps Kolosovs.

Latvijā pāreja uz vasaras laiku notiek kopš 1981.gada. Sabiedrībā pēdējo gadu laikā aktualizējušās sarunas par pārejas nepieciešamību. Arī šī gada sākumā Saeima saņēma iniciatīvu, kas ieteica atcelt pāreju uz vasaras un ziemas laiku. Tomēr iniciatīva tālākai izskatīšanai netikta nodota.

Aptaujā, kas portālā cvmarket.lv tika veikta no 9.marta līdz 21.martam, piedalījās 849 respondenti.


Top komentāri

849
8
tie nav visi iedzivotāji.Var jau runāties ar jauniešiem pie diskotēkas durvīm,janie cilvēki vienmēr vieglāk var pieņemt izmaiņas.Parunājiet ar sirds slimniekiem,ar diabēta slimniekiem un daudzu citu hronisko kaišu cilvēkiem vai vienkārši pusmūža un vecākiem iedzīvotājiem,bilde būs pavisam cita. Tā laika ,,grozīšana" ir viena nejauka lieta.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas