Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Aptauja: Tikai katrs piektais Latvijas iedzīvotājs grib dzīvot mūžīgi

Tikai katrs piektais Latvijas iedzīvotājs (19%) vēlas dzīvot mūžīgi, turpretī lielākā daļa (65%) iedzīvotāju to nevēlētos, liecina sabiedrisko pētījumu centra SKDS veiktās aptaujas rezultāti.Uz jautājumu "Vai Jūs vēlētos dzīvot mūžīgi?", lielākā daļa (65%) respondentu atbildēja, ka nevēlētos, 19% - ka vēlētos gan, turpretī 16% iedzīvotāju nebija raduši atbildi uz šo jautājumu. Salīdzinoši biežāk dzīvot mūžīgi vēlas gados jaunākie Latvijas iedzīvotāji (vecuma grupā no 18 līdz 34 gadiem), turpretī pensionāri un mājsaimnieces visbiežāk to nevēlas.

Vēl SKDS dati liecina, ka mazliet mazāk par pusi (46%) Latvijas iedzīvotāju ir kādreiz domājuši par savu nāvi. Uz jautājumu: "Vai Jūs esat kādreiz aizdomājies par savu nāvi, ja jā, tad kā Jums šķiet - vai jūs esat tai gatavs?" no tiem, kuri par to ir domājuši, apmēram divas trešdaļas (69%) apgalvo, ka viņi nāvei nav gatavi, bet tikai katrs trešais (31%) -  ka tai ir gatavs.

Aptaujāto sociālās un demogrāfiskās grupas liecina, ka salīdzinoši biežāk par savu nāvi ir domājušas sievietes, rīdzinieki, gados vecākie Latvijas iedzīvotāji un pensionāri. Katrs trešais pensionārs apgalvo, ka par savu nāvi līdz šim nav domājis, tāpat arī, ka nāvei nav gatavi. Savukārt retāk par savu nāvi domājuši vīrieši, gados jaunākie Latvijas iedzīvotāji un lauku apvidos dzīvojošie.

Savukārt uz jautājumu "Cik ilgi Jūs gribētu dzīvot?" gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju (47%) savu dzīves ilgumu uztic liktenim, jo atbild, ka vēlētos dzīvot tik ilgi, cik tiem Dievs atvēlējis. Turpretī katrs trešais (33%) vēlētos dzīvot tik ilgi, kamēr būs spēks un prāta asums. Tikai 16% Latvijas iedzīvotāju vēlētos dzīvot pēc iespējas ilgāk. Pieciem procentiem aptaujāto uz šo jautājumu nav konkrētas atbildes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas