Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Aptauja: Vairums iedzīvotāju pārliecināti, ka viņiem ir maz iespēju kontrolēt politiķu darbību

Vairums Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka kopumā viņiem ir maz iespēju kontrolēt politiķu darbību, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Šogad septembrī iedzīvotājiem tika lūgts vērtēt, vai viņi piekrīt apgalvojumam, ka iedzīvotājiem Latvijā ir maz iespēju kontrolēt politiķu darbu.

Gandrīz puse jeb 44% respondentu šim apgalvojumam piekrīt pilnībā, savukārt vēl 36% tam drīzāk piekrīt.

Pretēju viedokli aptaujā pauduši 16% iedzīvotāju, norādot, ka nepiekrīt tam, ka iedzīvotājiem ir maz iespēju kontrolēt politiķu darbību.

Vēl 3% respondentu nebija konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Top komentāri

reptilis
r
Viss ir ļoti vienkārši - sistēma ir izveidota tāda ,ka nevar ietekmēt politiķus starp vēlēšanu laikā. Bet to visi izliekās nemanām:)))))
Scorseze
S
Cilvēkiem nav nekādu iespēju kontrolēt politiķu darbu, pilnīgi nekādu. Tāpat cilvēkiem faktiski nav nekādu iespēju arī vēlēšanās izteikt savu viedokli, jo viņiem nav iespēja novērst neliešu likumīgu darbošanos, jo šobrīd, ja reiz cilvēks neatbalsta nevienu no jampampiņiem kuri raujas pie varas, neejot uz vēlēšanām cilvēks nespēj novērst jampampiņu varas likumību. Tas būtu iespējams tikai gadījumā, ja būtu noteikts, ka vēlēšanas var būt likumiskas tikai tad, ja vēlēšanās ir piedalījušies vairāk kā 65% no balsstiesīgajiem. Tā ir elementāra matemātika, jo valstī šobrīd ir 400 000 valsts sektorā strādājošo un apmēram 1 500 000 iedzīvotāju, tas nozīmē, ka ja pie varas esošie nobalso paši par sevi, viņi mierīgi strādā tālāk:):):):):)
Tev nu jā -Rutks
T
Vai tad Tu nevēlēji ar cerībām, ka nu šitie jau gan nemelos , bet visu saliks pa plauktiņiem... bet atkal paliekam muļķos. Tas jau tagad arī redzams. Tā notiek visur pasaulē, tomēr daudzas tautas ir daudz dedzīgākas un prot iziet ielās, ja redz, ka notiek malidināsanas. Bet mēs tādi infantīli ņaudētāji
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas