Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aptauja: Valdības darba vērtējums septembrī ievērojami pasliktinājies

Salīdzinot ar rekordaugsto vērtējumu vasaras sākumā, septembrī ievērojami pasliktinājies valdības darba vērtējums, liecina pētījumu aģentūras SKDS izstrādātā Latvijas barometra rezultāti.

Iedzīvotājiem tika lūgts norādīt, kā viņi patlaban vērtē Latvijas valdības darbu. Kopumā septembrī vairs tikai 24% pauda apmierinātību ar valdības darbu, bet 70% ar to nebija apmierināti.

Tādējādi kopējais valdības darba vērtējums septembrī ir pasliktinājies par astoņiem punktiem. Ja šā gada maijā, kad valdības darba vērtējums vēsturiski sasniedza augstāko līmeni - mīnus 25 punktus, tad šogad septembrī tas krities līdz -33 punktiem.

SKDS direktors Arnis Kaktiņš savā mikroblogošanas vietnes Twitter kontā izteicis pieņēmumu, ka viens cēlonis varētu būt saistāms ar septembrī politiķu uzsāktajām valsts budžeta veidošanas "batālijām" un šī procesa laikā apzināti vai neapzināti izskanējušajiem vēstījumiem sabiedrībai.

Tikmēr vēsturiski zemākais valdības darba vērtējums fiksēts ekonomiskās krīzes laikā, kad valdību vadīja Ivars Godmanis - tolaik vērtējuma indekss sasniedza mīnus 77 punktus.

Latvijas barometrs ir Latvijas iedzīvotāju noskaņojuma, viedokļu un attieksmes pret dažādiem sociāliem, ekonomiskiem u.c. jautājumiem pētījums. Latvijas barometrs tiek veidots katru mēnesi. Katrā no aptaujām sabiedrībai tiek uzdots indikatoru jautājumu kopums, kas norāda uz vispārējā sabiedrības noskaņojuma izmaiņām.

Dati tiek iegūti SKDS Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju aptaujā, veicot tiešās intervijas respondentu dzīves vietās. Ar stratificētās nejaušās izlases metodi katru mēnesi tiek aptaujāti ne mazāk kā 1000 respondenti vecumā no 18 līdz 75 gadiem visā Latvijā. Izlase ir reprezentatīva attiecībā pret ģenerālo kopumu.

 

Top komentāri

Margarēta
M
Kaktiņa twitterī ir vēl viena aptauja, kas patiesībā rāda traģisku ainu. Tikai 14% uzskata, ka valdība respektē sabiedrības viedokli. Ok, tas nav zemākais punkts, zemākais bija 7% 2009. gadā, bet šis rādītājs ir traģisks. Tur arī vajag meklēt cēloni populistu labajiem panākumiem vēlēšanās, un tur arī slēpjas faktiski garantija, ka būs jauni populisti nākamajās vēlēšanās. Iemesli? Kaut vai tas pats budžets. Sabiedrība saka, dodiet ārstiem un māsiņām, valdība iedod kultūrai, prezidentam, politiskajām partijām un sabiedriskajiem medijiem. Sabiedrība saka, nevajag mums tagad to koncertzāli, Melbārde ar cinisku smīnu rullē uz priekšu būvnieku karteļa pasūtījumu, sabiedrība saka, nu, netērējam tik daudz tai 100gadei, iedodam pašiem nelaimīgākajiem, tiem, kas saslimuši ar vēzi, Melbārde ar cinisku smīnu vingro uz cipariem un paziņo, ka tāda sabiedrības vēlme esot amorāla, kultūru nedrīkstot pretnostatīt vēzim. Ja ministri tā uzvedas, tad nevajag brīnīties, ka savēl visādus gobzemus.
interesanti
i
Kur var vērtēt valdības ,,darbu"???Tautas labā darīts pilnīgi nekas!!!
Necieņa pret parlamentu
N
un spēkā esošajiem likumiem Ja es pareizi saprotu Satversmi, tad uz pirmo lasījumu valdībai ir jāatnes budžets, kas vispirms nodrošina esošo likumu izpildi un, ja kaut kas paliek pāri, tad novirza to savām politiskajām iniciatīvām. Ja gadījumā ir bijuši kaut kādi force majeure apstākļi (piemēram, ārēju apstākļu diktēs izaugsmes kritums, kas samazina nākamā gada fiskālo telpu) valdība redz, ka uz pirmo lasījumu nevar atnest budžetu, kas nodrošina esošo likumu izpildi, tad tā tādu arī nes ar atrunām, kādēļ tā to nevar izpildīt. Tad dienaskārtībā ir jautājums, ka starp lasījumiem parlaments lemj, kurš no iepriekš pieņemtajiem likumiem ir maināms (pārbīda ieviešanas termiņus, veido ieviešsanas “trepes” u.c.). Bet tad nevar būt runa par to, ka valdība, neizpildot jau spēkā esošos likumus (tostarp, Veselības finansēšanas likumu), ir novirzījusi naudu savām, likumos vēl nenostiprinātām politiskajām iniciatīvām, kā tas tiek darīts, atvēlot 35 miljonus diferencētajam neapliekamajam
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas