Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Aptauju dati par iedzīvotāju atbalstu eiro atšķiras

Dažādu pētījumu veicēju dati par Latvijas iedzīvotāju atbalstu Eiropas vienotajai valūtai atšķiras. 

Tirgus, sociālo un mediju kompānijas TNS jaunākā aptauja liecina, ka novembrī par pāreju uz eiro pozitīvi noskaņoti bija teju puse jeb 45% iedzīvotāju. 41% aptaujāto nostāja bija drīzāk pozitīva, bet 4% - ļoti pozitīva. Vienlaikus negatīva attieksme pret eiro ieviešanu bija vairāk nekā pusei jeb 52% iedzīvotāju, tostarp trešdaļa jeb 33% bija drīzāk negatīvi noskaņoti un 19% - ļoti negatīvi.

TNS dati rāda, ka kopš jūlija atbalsts eiro audzis par astoņiem procentpunktiem. Savukārt salīdzinot ar oktobri, atbalsts eiro novembrī palielinājies par četriem procentpunktiem. TNS aptauja atklāj, ka oktobrī par pāreju uz eiro pozitīvi noskaņoti bija 41% iedzīvotāju, bet negatīvi - 54%. 

Savukārt pēdējā pētījumu centra SKDS aptauja liecināja, ka pretēji amatpersonu paustajām prognozēm iedzīvotāju atbalsts eiro ieviešanai krītas – ja septembrī latu nomaiņu ar eiro vēlējās 24%, tad oktobrī to atbalstīja vairs tikai 20% iedzīvotāju. Vienlaikus piektajai daļai jeb 20% pret eiro ieviešanu bija neitrālā nostāja, bet vairāk nekā puse jeb 58% neatbalstīja eiro ieviešanu.

Tagad jau demisionējušais premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) tolaik komentējot SKDS aptaujas datus, sacīja, ka sabiedriskās domas aptaujas tiek veiktas regulāri, un dažādas aptaujas parādot dažādus rezultātus. Piemēram, Factum ikmēneša aptaujas rāda, ka iedzīvotāju atbalsts eiro saglabājas aptuveni 40% līmenī, un līdzīgas tendences parādoties arī Latvijas Faktu aptaujā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas