Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Apturēts PNB Bankas biedra statuss biržā Nasdaq Riga

Uz nenoteiktu laiku apturēts AS PNB Bankas biedra statuss biržā Nasdaq Riga, aģentūru LETA informēja biržā. Nasdaq Riga valde lēmumu pieņēma šodien un tas stājās spēkā uzreiz. Tāpat tiks dzēsti visi aktīvie biedra uzdevumi ar kodu NRK.

Jau ziņots, ka no ceturtdienas, 15. augusta, plkst. 21 apturēta PNB Bankas darbība. Šāds lēmums pieņemts, lai nepieļautu bankas līdzekļu aizplūšanu.

Eiropas Centrālā banka kā PNB Bankas tiešais uzraugs, 15. augustā nolēma atzīt PBN Banku par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai nonāks finanšu grūtībās. Savukārt Eiropas Vienotā noregulējuma valde pieņēma lēmumu neveikt PNB Bankas noregulējumu, kas nozīmē neveikt pasākumus, lai bankas darbību stabilizētu. Ņemot vērā minēto un rūpējoties par bankas klientu noguldījumu aizsardzību, FKTK padome ārkārtas sēdē nolēmuma apturēt finanšu pakalpojumu sniegšanu PNB Bankā un lēma par noguldījumu nepieejamību.

Eiropas Centrālā banka kā PNB Bankas tiešais uzraugs pieņēmis šādu lēmumu, konstatējot, ka banka nav ievērojusi regulējošās prasības un izvērtējot bankas finansiālo situāciju.

"Mēs apzināmies, ka šī ir negaidīta ziņa bankas klientiem, taču varam apliecināt, ka FKTK darīs visu iespējamo, lai izveidotu ērtāko un efektīvāko risinājumu, un pēc iespējas ātrāk klientiem sāktu garantētās atlīdzības izmaksu – līdz 100 000 eiro katram.

Jau tuvākajās dienās, kā rāda pirmie aprēķini – 99,2% noguldītāju varēs sākt saņemt visu savu uzkrāto naudu bankā, ko pilnībā segs no Noguldījumu garantiju fonda līdzekļiem," sacīja FKTK priekšsēdētāja Kristīne Černaja-Mežmale.

Komisijā atzīmēja, ka FKTK padome ir lēmusi par noguldījumu nepieejamību, lai pēc iespējas ātrāk klienti varētu saņemt garantēto atlīdzību. 

 

Top komentāri

Pareizaisjautājums
P
Cik uzticamas ir Guseļņikova liecības?
Neslāvs
N
Caur šitiem caurumiem barojas interfronte (saskaņa) un krievu mafijas biznesi izvairās no nodokļu samaksas. Rindas kārtībā vēl Rijetumu Bank da Bļu Oranževij...
spermotozoids (GALVENAIS)
s
biedri! mes atkal esam nodoti ! mes esam dirsaaaa!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas