Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ar bērniem Ventā ielēkušajai sievietei tiesa nosaka piespiedu ārstēšanos

Ventspils tiesa noteikusi piespiedu ārstēšanos jaunajai sievietei, kura šī gada jūnijā ar diviem bērniem ielēca Ventā, kā rezultātā abi bērni gāja bojā.

Lēmumu par sievietes atbrīvošanu no kriminālatbildības, nosakot viņai medicīniska rakstura piespiedu līdzekli - ārstēšanos specializētā psihiatriskajā klīnikā ar apsardzi -, tiesa pieņēmusi 25.novembrī slēgtā tiesas sēdē, aģentūru LETA informēja Ventspils tiesas pārstāve Dace Grauziņa. Tā kā tiesas sēde bija slēgta, izpaužama ir tikai lēmuma rezultatīvā, bet ne motivējošā daļa, skaidroja Grauziņa.

Pagaidām lēmums vēl nav stājies spēkā - 10 dienu laikā to ir iespējams pārsūdzēt apelācijas kārtībā. Pagaidām neviena pārsūdzība nav saņemta.

Jau ziņots, ka 19.jūnijā ap plkst.2 Ventspilī, Ventas upē pie Apvedtilta, ielēca 1986.gadā dzimusi sieviete kopā ar saviem mazgadīgajiem bērniem - 2010. un 2011.gadā dzimušiem zēniem. Sieviete tika izglābta un nogādāta ārstniecības iestādē, bet abi zēni gāja bojā. Par notikušo Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 118.panta 2.daļas par slepkavību.

Kriminālprocesā tika nozīmēta tiesu psiholoģiskā-tiesu psihiatriskā ekspertīze, kuras laikā tika izmeklēts sievietes garīgās veselības stāvoklis. Ekspertīzes atzinums apliecina, ka sieviete noziedzīgo nodarījumu izdarījusi slimības vadīta, neapzinoties savas rīcības sekas, aģentūru LETA iepriekš informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga.

Kriminālprocess pēc ekspertu atzinuma saņemšanas tika nosūtīts Kurzemes apgabaltiesas prokuratūrai, ierosinot turpināt procesu medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu noteikšanai.

Kurzemes tiesu apgabala prokuratūrā aģentūru LETA iepriekš informēja, ka tiesai lēmums būs jāpieņem, ņemot vērā tiesu medicīnas ekspertīzes slēdzienā rekomendēto medicīniska rakstura piespiedu līdzekli.

Likums paredz, ka personām, kas izdarījušas noziegumus, bet sirgst ar psihiskiem traucējumiem un ir atzītas par nepieskaitāmām vai ierobežoti pieskaitāmām, var noteikt šādus medicīniska rakstura piespiedu līdzekļus - ambulatoriska ārstēšana medicīnas iestādē, ārstēšana vispārēja tipa psihiatriskajā slimnīcā, ārstēšana specializētā psihiatriskajā slimnīcā ar apsardzi.

Ja persona pēc izdarītā nodarījuma rakstura un sava psihiskā stāvokļa dēļ nav bīstama sabiedrībai, tiesa var nodot to tuvinieku vai kopēju gādībā un medicīnas iestādes uzraudzībā. Personām, kuras atzītas par ierobežoti pieskaitāmām, var noteikt ārstēšanu arī tai piemērotās brīvības atņemšanas vietās.

Medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu izbeidz vai to groza tiesa pēc ārstniecības iestādes atzinuma, ja persona izveseļojusies vai saslimšanas raksturs mainījies tiktāl, ka nav nepieciešams šādus līdzekļus piemērot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas