Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Ar dziesmām, ābolu maizēm un tēju atbalsta viesnīcas Ala Hostel bāriņu

Vairāki mūziķi un sabiedrībā zināmi cilvēki šodien ar savu klātbūtni, kā arī dziesmām izteica atbalstu īpašnieku maiņas konflikta dēļ slēgtajai Vecrīgas jauniešu viesnīcas un bāriņa "Ala Hostel" darbībai.

Pasākums šodien dienas vidū tika izziņots mikroblogošanas vietnē "Twitter", kur mūzikas apskatnieks Uldis Rudaks aicināja visus doties atbalstīt hosteli, kura jaunie īpašnieki ēku arestējuši "reketa laika stilā" un norādīja, ka atbalstu dziedot izteiks Goran Gora, Alise Joste, Lauris Valters. Tika solīta arī tēja un ābolmaizes.

Rudaks un viens no pasākuma atbalstītājiem, Kārlis Dagilis, pastāstīja, ka atbalsta pasākums pulcējis vairākus desmitus cilvēku, taču precīzu to skaitu nav iespējams pateikt, jo pa ielu visu laiku pārvietojas gājēji, no kuriem daži uz brīdi piestājuši un paklausījušies mūziķu sniegumā, kā arī uzcienājušies ar ābolmaizēm un tēju.

Abi aptaujātie atzina, ka "Ala Hostel" un tajā ierīkotā krodziņa pastāvēšanu izlemts šādā veidā atbalstīt, jo tas bijis iecienīta apmeklējuma un pasēdēšanas vieta, kurā patlaban nav iespējams iekļūt.

Kā novēroja aģentūra LETA, pie "Ala Hostel" ieejas durvīm Audēju ielā plecu pie pleca sava veida sienu iekļūšanai hostelī bija izveidojuši apsardzes firmas darbinieki, bet pie blakusesošā nama logiem daži ilgāk aizkavējušies pasākuma apmeklētāji notiesāja groziņā līdzi paņemtās smalkmaizītes un sildījās ar termosā līdzi paņemto tēju.

Dagilis un Rudaks sacīja, ka nekādu konfliktu ar apsardzi pasākumā sanākušajiem nav bijis, taču tādi noteikti būtu bijuši, ja atbalstītāji būtu mēģinājuši iekļūt hosteļa ēkā.

Jau ziņots, ka 30.septembrī "Ala Hostel" ēku pārņēma jaunie īpašnieki kopā ar apsardzes darbiniekiem, kas pārstāv nu jau slaveno firmu "TM Security", kuras darbinieki savulaik bija iesaistīti skandālā ar "Ventbunkers" ēku pārņemšanu. "TM Security" arī ir saistīti ar Zatlera Reformu partiju, jo firmas darbinieki ziedojuši partijai prāvas summas un kļuvuši par tās biedriem.

Kā pastāstīja jauno īpašnieku SIA "Relocation" pārstāvis Uldis Papāns, "Ala Hostel" ēka tika iegādāta 2009.gadā izsolē, kuru vecie īpašnieki - SIA "Audēju nami" - bija zaudējuši, nespējot norēķināties ar banku.

Divu gadu laikā jaunie īpašnieki ar vecajiem nav spējuši rast risinājumu par tālāko sadarbību, jo vecie īpašnieki nepiekrita darījuma nosacījumiem un iesniedza prasību tiesā, kā rezultātā Augstākā tiesa lēma par labu SIA "Relocation". Tādēļ 30.septembrī pie ēkas bija ieradušies aptuveni desmit apsardzes firmas darbinieki kopā ar tiesu izpildītāju un neļāva ēkā nevienam ieiet, lai netiktu bojātas mantas, kas atrodas iekšā.

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija, SIA "Relocation" dibināta 2009.gada 16.martā, un tās pamatdarbība saistīta ar nekustamo īpašumu darījumiem, kā arī uzskaites, grāmatvedības, audita un revīzijas pakalpojumiem, konsultēšanu nodokļu jautājumos.

SIA "Audēju nami" dibināta 2005.gada 11.aprīlī un nodarbojas ar ēku uzturēšanas un ekspluatēšanas pakalpojumus, kā arī nekustamā īpašuma pārvaldīšanu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas