Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

(ar FOTO) Dalailama: Mana vizīte nav politiska

Mana vizīte nav politiska, jo galvenā interese ir tikties ar cilvēkiem, pirmdien žurnālistiem atbildēja Nobela miera prēmijas laureāts, dalailama, vaicāts par to, kādēļ, viņaprāt, Latvijas valsts augstākās amatpersonas neizrādīja interesi ar viņu tikties.

Kad viņš viesojies Latvijā 2001.gadā, Tibetas garīgais līderis tikās ar tā laika Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, bet šoreiz augstākās valsts amatpersonas - Valsts prezidents Andris Bērziņš, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) un Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) - ar dalailamu tikties neplāno.

dalailama akcentē, ka viņa vizīte ikvienā valstī nav politiska, bet tās mērķis ir pievērst uzmanību cilvēciskām vērtībām. Arī šoreiz viņa galvenā interese, viesojoties Latvijā, ir tikties un runāt ar sabiedrību.

Tāpat dalailama atgādināja, ka viņam vairs nav politiskās atbildības, taču aizvien ir atbildība par budisma tradīcijām un kultūru, kas vērsta uz mieru un žēlsirdību, ne vardarbību.

Dalailama pauda prieku trešo reizi viesojoties Latvijā. Viņš uzsvēra problēmu risināšanu bez spēka palīdzības, kā arī akcentēja tādu cilvēcisko vērtību nozīmīgumu kā žēlsirdība, tolerance, piedošana.

Pēc preses konferences Tibetas garīgais līderis nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa. Viņu satikt bija ieradušies ap 30 atbalstītāji ar ziediem rokās. Kā novēroja aģentūra LETA, viņu vidū bija arī vairāki Saeimas deputāti, tostarp Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK), Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK), Inguna Rībena (V), Daina Kazāka (RP) un Lolita Čigāne (V).

Diena.lv jau vēstīja, ka Latvijas oficiālā vara cenšas maksimāli norobežoties no dalailamas vizītes, jo raizējas par Ķīnas negatīvo reakciju

Ārlietu ministrijas (ĀM) Informācijas un sabiedrisko attiecību departamentā aģentūrai LETA jau iepriekš norādīja, ka dalailamas vizīte Latvijā ir privāta iniciatīva, kuru organizē nevalstiskas organizācijas un privātpersonas. Ministrijas rīcībā neesot plašākas informācijas par šo vizīti, kā vien tā, kas pieejama masu medijos.

"Latvija vienmēr ir konsekventi atbalstījusi Ķīnas Tautas Republikas teritoriālo integritāti un uzskata, ka Tibetas autonomais rajons ir Ķīnas Tautas Republikas teritorijas neatņemama sastāvdaļa," uzsver ĀM.

Ziņa papildināta ar fotogaleriju 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas