Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Arī Latvijā atsauc Nīderlandē ražotos Snickers, Mars, Milky Way šokolādes batoniņus (papildināts 17:50)

Pārtikas un veterinārā dienests (PVD) uzdevis arī Latvijā no tirdzniecības atsaukt rūpnīcā Mars ražoto produkciju, tajā skaitā, Snickers, Mars, Milky Way šokolādes batoniņus, portālu Diena.lv informēja PVD pārstāve Ilze Meistere.

SIA Saniteks pēc ražotāja pieprasījuma no tirdzniecības Latvijā ir jāatsauc Nīderlandes rūpnīcā Mars ražotā produkcija, jo pastāv aizdomas, ka tā var saturēt plastmasas gabaliņus un apdraudēt patērētāju veselību.

Līdz ar to PVD aicina pircējus būt uzmanīgiem, iegādājoties Snickers, Mars, Milky Way, Celebrations un Mini Mix šokolādes batoniņus. Tāpat pircējiem jāpievērš pievērst uzmanība un neiegādāties produktus ar kādu no iepriekš minētajiem partijas numuriem un derīguma termiņiem, kas tiek norādīti uz produkta iepakojuma.

Tikmēr kompānijas Mars Latvia pārstāvis Mindaugs Rupšis informē, ka Latvijā produkcijas atsaukums attiecas tikai uz vienu produktu - Snickers četrpakas iepakojumu.

Šī produkta partijas numurs ir 550, bet derīguma termiņš - no 2016.gada 3.jūlija līdz 2016.gada 21.augustam. Patērētāji, kuru rīcībā ir šāds produkts, tiek lūgti to neēst.

"Latvijā neviens cits šokolādes veids, iepakojuma formāts vai batoniņa izmērs nav ietekmēts un neviens cits partijas numurs vai derīguma termiņš, vai produkti, kuri ražoti citā fabrikā, nav skarti. Šis ir atsevišķs incidents, un tajā ir iesaistīti tikai iepriekš norādītie Nīderlandē ražotie produkti," norādīja uzņēmuma pārstāvis.

Rupšis sacīja, ka līdz šim Mars ir saņēmis vienu patērētāja sūdzību Vācijā par šokolādes batoniņā atrastu plastmasas gabaliņu, tikmēr Latvijā Mars Latvia nav saņēmis nevienu patērētāja sūdzību.

PVD pārstāve piebilst, ka inspektori dosies uz Saniteks noliktavām, lai pārliecinātos, ka piesārņotie produkti tiek atsaukti no tirdzniecības.

Jau ziņots, ka ASV pārtikas kompānija Mars Inc. otrdien paziņoja, ka 55 valstīs jāatsauc Nīderlandes rūpnīcā ražoti Mars un Snickers šokolādes batoniņi, jo šajos produktos konstatēta plastmasas klātbūtne.

Tāpat atsaukums aptvers arī Celebrations, Milky Way un Mini Mix šokolādes produkciju.

Atsaukšana attiecas tikai uz produkciju, kas ražota Mars rūpnīcā Nīderlandes dienvidu pilsētā Veghelā.

Atsaukumu paredzēts īstenot pēc tam, kad Mars ražotajos produktos konstatēta plastmasas gabaliņu klātbūtne. Kāds pircējs 8.janvārī Vācijā atrada Snickers batoniņā sarkanu plastmasas gabalu. Pēc sūdzības saņemšanas tika izsekots, ka plastmasa nākusi no Veghelas rūpnīcas iekārtas aizsargpārsega.

Sākotnēji uzņēmums vēstīja, ka Mars, Snickers un Milky Way Mini šokolādes batoniņi tiks atsaukti Vācijā, Francijā, Lielbritānijā, Beļģijā, Itālijā, Spānijā un Nīderlandē.

(ziņa papildināta ar 4.-7.rindkopu) 

Top komentāri

Ojārs
O
Milzīgi augstais cukura saturs šajos produktos arī apdraud patērētāju veselību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas