Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Arī turpmākie mēneši varētu būt siltāki par normu

Pēc novērojumu vēsturē siltākās ziemas Latvijā, visticamāk, gaidāms arī silts pavasaris, prognozē sinoptiķi.

Sezonālās prognozes liecina, ka visi turpmākie pavasara un vasaras mēneši gaidāmi siltāki par normu vai arī gaisa temperatūra būs tuvu daudzu gadu vidējam rādītājam.

Lielākā temperatūras anomālija iespējama martā - kalendārā pavasara pirmā mēneša vidējā gaisa temperatūra prognozēta vairākus grādus virs normas. Sagaidāms, ka sinoptiskā situācija būs līdzīga kā ziemas mēnešos un, saulei sildot arvien vairāk, gaisa temperatūra dienas laikā krasāk paaugstināsies.

Lai gan var saglabāties liela Atlantijas ciklonu aktivitāte un bieži iespējami nokrišņi, sniega trūkums veicinās straujāku augsnes izžūšanu, palielinot postoša sausuma, ugunsgrēku un arī salnu risku.

Kaut arī pavasara vidējā gaisa temperatūra gaidāma augstāka nekā citos gados, pāragrais augšanas sezonas sākums nozīmē lielāku salnas postījumu risku.

Februāra atlikušajā daļā gaidāmi šoziem ierastie laikapstākļi. Ziemeļeiropā valdīs cikloni, tādēļ bieži būs nokrišņi un brāzmaini vēji. Galvenokārt gaidāms lietus, jo gaisa temperatūra saglabāsies ziemai neraksturīgi augsta - tikai dažās naktīs tā noslīdēs zem nulles. Siltākajās pēcpusdienās gaisa temperatūra, iespējams, sasniegs +10 grādus.

Jau ziņots, ka iepriekšējās siltākās ziemas - 1924.gada decembra un 1925.gada janvāra un februāra - vidējā gaisa temperatūra valstī bija +1 grāds; šīs ziemas vidējā temperatūra var pārsniegt +2 grādus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas