Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ārkārtējās situācijas periodā sporta, izklaides un citām atpūtas vietām darbs būs jāslēdz līdz plkst.23

Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē sestdien pieņemts lēmums valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas periodā sporta, izklaides, kultūras un citām atpūtas vietām darbu beigt līdz plkst.23.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pēc sēdes žurnālistiem pastāstīja, ka turpmāk ir jāatceļ un jāaizliedz neatkarīgi no to apmeklētāju skaita visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegt sapulces, gājienus, piketus un reliģiskās darbības veikšanu pulcējoties.

Tāpat valdība lēma ierobežot neorganizētu pulcēšanos kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus.

Savukārt kultūras, izklaides, sporta un citu atpūtas vietu darba laiks ārkārtējās situācijas periodā drīkst būt ne ilgāks kā līdz plkst.23.

Kariņš skaidroja, ka valsts institūciju mērķis ir pasargāt sabiedrību, paļaujoties uz cilvēku pašu atbildību un veselo saprātu, kā arī galējos gadījumos arī uz Krimināllikumā noteikto.

Iepriekš valdība jau noteica, ka, lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību, aizliegts līdz 14.aprīlim rīkot pasākumus, kuros pulcējas vairāk nekā 200 cilvēku

Piektdien Rīgas pašvaldības pagaidu administrācija bija pieņēmusi lēmumu, ka ārkārtas situācijas laikā Rīgā aizliegti visi publiskie pasākumi ārpus telpām neatkarīgi no dalībnieku skaita, tajā skaitā nevarēs notiks arī sapulces, gājieni un piketi.

Kā ziņots, pēdējā diennaktī Latvijā konstatēti vēl deviņi inficēšanās gadījumi ar Covid-19, tādējādi kopumā valstī reģistrēti 26 ar šo vīrusu saslimuši iedzīvotāji.

Piektdien visā Latvijā spēkā stājas ierobežojumi, kas saistīti ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju. Ārkārtējā situācija valstī izsludināta saistībā ar Covid-19 izplatību un būs spēkā līdz 14.aprīlim ar mērķi ierobežot infekcijas izplatību.

Top komentāri

Scorseze
S
Ši ir pasaules afēra, kurai nav NEKĀDA SAKARA AR VESELĪBU! Paskatieties kaut vai uz šiem "krīzes" lēmumiem un jebkuram normāli loģiski domājošam cilvēkam ir jāsmejas:) Piemēram, kapēc tieši līdz 23.00, vai tad "vīruss" pēkšņi pamožas, jo pa dienu tas guļ un cilvēkus netraucē?:) Kapēc jau šīs histērijas sākumā, loģiski, neaizliedz importu no Ķīnas, taču nekavējoties aizliedza eksportu uz turieni?:):):) Kapēc aizliedza āra pasākumus, taču neaizliedza pasākumus telpās, lai gan visi nopietni virusologi saka, ka vīrusiem labdabigākie apstākļi izplatībai ir tieši telpās?:):):) Un tie ir tikai daži mūsu "valdības" diženie "lēmumi":):):)
Anna
A
Nevaru aizmirst Kariņa stāstu par līknēm (lēzenajām ne pīķiem), kas mums vajadzīgas - 1. ārkārtas situācijas preses konferencē. Tik aizkustinoši godīgi. Kāds tur brīnums, ka klausītājiem pieleca..
Uldis
U
Smirdūgais ASV suns Kariņ Dir...Ā Zariņ ,kaut Tevi veco ASV mau....u paņemtu tas vīsrus .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas