Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ārlietu ministrija: No CETA iegūs visi eksportējošie Latvijas uzņēmumi

No Kanādas un Eiropas Savienības (ES) Visaptverošā ekonomikas un tirdzniecības nolīguma (CETA) iegūs gan tie Latvijas uzņēmumi, kas jau šobrīd eksportē uz Kanādu, gan tie, kas to šobrīd apsver, šodien Ārlietu ministrijas (ĀM) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) kopīgi organizētā seminārā teica Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Kā aģentūru LETA informē ĀM, seminārā uzņēmēji tika informēti par CETA un tā radītajām biznesa iespējām Latvijas uzņēmējiem, valsts atbalstu jauno tirgu apgūšanā, kā arī plānotajām tirdzniecības misijām. Pasākumā piedalījās arī Kanādas vēstnieks Latvijā Alēns Osērs, kurš atzina, ka Latvija un Kanāda šobrīd ir tuvākas nekā jebkad, tostarp, pateicoties CETA.

Semināra dalībniekiem tika detalizēti skaidrots CETA saturs un galvenie nolīguma radītie atvieglojumi eksportam uz Kanādu - muitas tarifu atcelšana, netarifu barjeru novēršana, kā arī administratīvo procedūru vienkāršošana. Tāpat tika uzsvērtas jaunas iespējas saistībā ar Kanādas publiskā iepirkuma tirgus atvēršanu un citiem jautājumiem.

No uzņēmēju skatupunkta galvenās CETA prioritātes pauda LTRK. Tika uzsvērts, ka Brīvās tirdzniecības līgums ir instruments, kas ļauj rīkoties, lai sekmīgāk apgūtu jaunos eksporta tirgos. Savukārt par plānotajām aktivitātēm un pašu uzņēmēju organizētām tirdzniecības misijām, palīdzot uzņēmējiem ieiet Kanādas tirgū, informāciju sniedza kompānija "Gateway & Partners".

Semināra dalībnieki pauda interesi par eksporta paplašināšanu un jaunām eksporta iespējām uz Kanādu. Diskusijā tika analizēti jautājumi, kas saistīti ar muitas tarifu atcelšanu, dubultas testēšanas un sertificēšanas prasībām, piekļuvi pakalpojumu sektoram un informācijas pieejamību par Kanādas publiskā iepirkuma tirgu.

Pasākumā piedalījās vairāk nekā 30 uzņēmēji no kokrūpniecības, pārtikas rūpniecības, būvniecības, transporta un loģistikas, IT, kā arī citām nozarēm.

Top komentāri

Ella
E
Arlietu ministrijas kretini, idioti diplomati un ieredni var bezatbildigi plerkstet un sanemt nesamerigi lielas lagas, ka, piemeram, Latvijas vestnieki par neko nedarisanu sanem AM ka oficialu algu 3 000 eir menesi + 5000 eiro ka pabalstu rezidejosaja valsti par ko nemaksa latvijas valstij nodoklus + veselibas apmaksa + pieguletaja un bernu pabalsti un + un vel visadas privlegijas. kapec sos AM kretinus nizvietot darba kada uznemuma, rupnica kada ferma par paligiem fermeriem, lai si eidini redz ka pelnas nauda ar istu darbu. Kapec AM vadonis Rikevics lidz sim nav atcelis komunistu S.Kalnietes un M.Riekstina izlobeto likumu par diplomatu izdienas pensijam?? Sada likuma, ar kura palidzibu izlaupa latvijas valsst budzetu un apzog latvieus tautu, nav neviena ES valsti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas