Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Artilērijas munīcijas sastāvdaļu rūpnīcas izbūve Latvijā varētu izmaksāt aptuveni 30 miljonus eiro

Artilērijas munīcijas modulāro sprāgstvielu bloku rūpnīcas izbūve Latvijā varētu izmaksāt līdz aptuveni 30 miljoniem eiro, aģentūrai LETA pastāstīja Aizsardzības ministrijas (AM) Preses nodaļā.

Latvijas valdība otrdien atbalstīja militārās industrijas valsts kapitālsabiedrības SIA "Valsts aizsardzības korporācija" dibināšanu.

Ņemot vērā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vajadzības, "Valsts aizsardzības korporācija" veidos Latvijas un ārvalstu komersantu kopuzņēmumus konkrētu produktu ražošanai, tādējādi stiprinot piegāžu drošību.

Kā viens no pirmajiem projektiem, ko īstenos "Valsts aizsardzības korporācija" iecerēts 155 milimetru munīcijas modulāro sprāgstvielu bloku rūpnīcas izveide kopā ar Somijas un Norvēģijas uzņēmumu "Nammo", kā arī Francijas un Itālijas uzņēmumu "Nexter".

Projekta kopējās izmaksas tiek lēstas ap 100 miljoniem eiro. Rūpnīcas izbūve Latvijā varētu izmaksāt līdz aptuveni 30 miljoniem eiro.

Rūpnīcas izveides projekts līdz 13.decembrim tiks pieteikts ES finansējumam, ko pieļauj regula "Munīcijas ražošanas atbalsta akts". Atbilstoši regulai var saņemt līdz 45% līdzfinansējuma.

Vienlaikus "Valsts aizsardzības korporācija" nākotnē attīstīs arī citus iespējamos darbības virzienus, kas nodrošinās militāro piegāžu drošību Latvijā.

Tāpat AM turpinās aktīvu dialogu un sadarbību ar vietējiem militārās industrijas uzņēmumiem arī pēc "Valsts aizsardzības korporācijas" izveides.

Jau ziņots, ka AM būs "Valsts aizsardzības korporācijas" valsts kapitāla daļu turētāja, bet kapitālsabiedrības dibināšanas pamatkapitāla maksu segs no AM piešķirtajiem budžeta līdzekļiem. Pamatkapitāls būs pusmiljons eiro ar iespēju to palielināt līdz diviem miljoniem eiro,

Paredzēts, ka AM līdz 31.decembrim nodrošinās pieteikuma iesniegšanu, lai ierakstītu kapitālsabiedrību komercreģistrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas