Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ārvalstīs "iestrēgušo" Latvijas valstspiederīgo repatriāciju plāno pabeigt līdz 27.martam

Ārlietu ministrija (ĀM) ārzemēs "iestrēgušo" Latvijas valstspiederīgo repatriācijas operāciju plāno pabeigt līdz 27.martam, liecina ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) paziņojums.

Ministrs sociālajā tīklā Facebook norāda, ka valstspiederīgo repatriācijas operācija ir plašākā šāda veida akcija Latvijas valsts vēsturē.

Patlaban Latvija organizējot atgriešanās reisus no tām pilsētām, kurās saskaņā ar ĀM informāciju ir liels skaits Latvijas valstspiederīgo. Savukārt no Vācijas ostām Baltijas valstu pilsoņus mājup ved prāmji.

ĀM mērķis esot palīdzēt visiem, kas reģistrējušies Konsulārajā reģistrā vai pieteikušies ĀM vai vēstniecībās, atgriezties pēc iespējas ātrāk.

Ministrs aicina Latvijas valstspiederīgos apbruņoties ar pacietību, savstarpēju sapratni un sadarbošanos.

"Mēs centīsimies pabeigt repatriācijas operāciju līdz 27.martam. Es aicinu visus izmantot katru iespēju, kāda parādās. Ja tas ir lidojums caur kādu pilsētu un tālāk tranzīts uz Latviju, tad izmantojiet to! Lūdzu, sekojiet ministrijas informācijai par ieceļošanas un tranzīta ierobežošanas pasākumiem, ko ievieš Eiropas un pasaules valstis, arī tā ir mainīga," norāda Rinkēvičs.

Politiķis otrdien paziņoja, ka konsulārajā reģistrā tobrīd bija reģistrējušies aptuveni 1900 Latvijas valstspiederīgie, kuri Eiropā gaida repatriāciju.

Āzijā un Āfrikā repatriāciju gaida 751 Latvijas valstspiederīgais, bet Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā - 198, tādējādi kopumā repatriāciju gaida 2849 Latvijas valstspiederīgie.

Latvijā saistībā ar Covid-19 ir izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību. Drošības pasākumu ietvaros Latvijā ir atcelti arī starptautiskie pasažieru pārvadājumi caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu. 

Latvijas valstspiederīgajiem un ārzemniekiem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvijā, atļauts, atgriezties Latvijā caur minētajām robežšķērsošanas vietām, taču nereti tas ir problemātiski, jo pārvietošanās ierobežojumus ir noteikušas citas Eiropas valstis.

Ieceļošanas ierobežojumi ir noteikti, piemēram, tādās valstīs kā Polijā, Lietuvā, Igaunijā, Somijā, Krievijā, Čehijā, Vācijā, Norvēģijā, Ukrainā, Beļģijā, Bulgārijā, Dānijā, Gruzijā, Grieķijā, Itālijā, Serbijā, Slovākijā, Slovēnijā, Šveicē, Turcijā, Ungārijā un citās, liecina ĀM interneta vietnē apkopotā informācija.

Top komentāri

buks
b
Nepavisam neizskatās, ka tiem /iestrēgušajiem/ valstspiederīgajiem un līdztautiešiem kāds iedomātos paprasīt kādu nodokļu deklarāciju. Īpaši jau tiem, kuri savu saldo dzīvi TUR mīlēja afišēt arī glancētos žurnālos. Ja sākas sūdi- tad gan pieprasam mūs evakuēt uz vietējo LV /reņģēdāju/ rēķina.
Kāpēc iestrēdzināja? idioti
K
Varēja ļaut atgriezties tā, kā šie cilvēki bija iecerējuši darīt, vien lidostā vai uz robežas brīdinot par pašizolācijas nepieciešamību. Bet nē! vajadzēja ar pompu aiztaisīt robežas, ļaut šiem cilvēkiem vēl pamīcīties pa lidostām un citām vīrusu izplatības citadelēm un pēc tam vienalga viņus visus vest uz Latviju.
00
0
Kur ir Kiva?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas