Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ārvalstu investori: Latvijā nepieciešams skaidrs rīcības plāns ekonomikas uzturēšanai

Saistībā ar Covid-19 krīzi Latvijā nepieciešams skaidrs rīcības plāns ekonomikas uzturēšanai tuvākajam laikam un arī ilgtermiņam, piektdien intervijā TV3 raidījumam 900 sekundes sacīja Ārvalstu investoru padomes Latvijā (ĀIPL) valdes priekšsēdētāja Gunta Jēkabsone.

Viņa norādīja, ka ierobežojumi Covid-19 izplatības mazināšanai lielākā vai mazākā mērā ietekmēs pilnīgi visas nozares ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē, tāpēc ir ļoti svarīgi domāt par to, kā atveseļot ekonomiku brīdī, kad ierobežojumi tiks mazināti, kā arī domāt par to, kā uzturēt ekonomiku ilgtermiņā.

"Ārvalstu investori un arī vietējie uzņēmēji ļoti ilgojas pēc skaidrāka plāna un konkrētākas rīcības no valdības puses, kā uzturēt uzņēmējdarbību, kā rīkoties brīdī, kad sāksies atveseļošanās," sacīja Jēkabsone.

Tostarp viņa minēja, ka aktuāls jautājums ir par ir darbaspēku. "Neviens nezina, kādas zināšanas būs nepieciešamas pēckrīzes periodā, bet darbinieku pārkvalifikācija būs viena no jomām, kas būs aktualitāte," teica Jēkabsone.

Tāpat viņa uzsvēra, ka ir jāturpina darbs pie paredzētajām izmaiņām nodokļu sistēmā no nākamā gada. "Ārvalstu investoru ieteikums ir nenolikt tālāk plauktā šos plānus," sacīja Jēkabsone, piebilstot, ka ir jādomā par to, kāda Latvijas nodokļu sistēma izskatīsies nākamajā gadā un arī nākamajos gados, tostarp ņemot vērā problēmas, kas nodokļu sistēmā ir iezīmējušās krīzes apstākļos.

Ārvalstu investoru padomes Latvijā valdes priekšsēdētāja arī atzīmēja, ka virkne uzņēmumu ir samazinājuši investīciju plānus turpmākajiem mēnešiem, taču īstermiņā tas neatstās ļoti nopietnu iespaidu uz ekonomiku, jo netiek runāts par investīciju apturēšanu, bet iesaldēšanu uz zināmu laiku.

Top komentāri

Ziggy
Z
Skaidrs plāns, lai lobētu ārvalstu parazītus, kuru pašu politika ir duļķaina un necaurspīdīga?
Jāpastiprina ierobežojumi,
J
jāaizņemas vairāk naudas un jāgaida bankrots!
Dostojevskis
D
Prasība izveidot "skaidru plānu" vienkāršā valodā nozīmē prasību "paredzēt nākotni". Vai mums ir daudz sekmīgas "nākotnes paredzēšanas" pieredzes?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas