Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ašeradens: Līdz 1. augustam jābūt rīcības plānam OIK atcelšanai

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (Vienotība) pirmdien partijas valdes sēdē un valdības koalīcijas sadarbības padomes sēdē nāks klajā ar ierosinājumu izveidot augsta līmeņa darba grupu, kurai līdz 1. augustam būs jāizstrādā rīcības plāns elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes (OIK) atcelšanai, vēsta Vienotības pārstāvis Sandis Sabajevs.

"OIK tādā izpildījumā, kā tas ir šodien, ir fundamentāla, nacionāla un makroekonomiska kļūda, kas ir jālabo. Esošie mehānismi OIK ietekmes mazināšanai, kas ir manā kā ekonomikas ministra rīcībā, tūlīt būs izsmelti, un valdībai būs jālemj par OIK kā "gāzi grīdā" ekonomikas paliekas izskaušanu - OIK kā iedzīvotāju un uzņēmēju maksājums ir jālikvidē, bez jebkādas tolerances pret negodīgiem ražotājiem, tā vietā izveidojot tādu atjaunojamās enerģijas ražošanas mehānismu, kas atbilst sabiedrības interesēm gan šodien, gan nākotnē. Ir nepieciešama stingra politiskā griba mainīt šo sistēmu un ceru uz koalīcijas partneru vienprātīgu un nedalītu atbalstu šajā jautājumā!” izteicies Ašeradens.

Viņš rosinās darba grupas vadību uzticēt Ekonomikas ministrijas valsts sekretāram Ērikam Eglītim un iesaistīt 24 dalībniekus – atbildīgo ministriju un valsts institūciju vadītājus un ekspertus, kā arī Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Ārvalstu investoru padomes un citu valdības sociālo partneru vadītājus.

Idejai gūstot atbalstu koalīcijas sadarbības padomē, iecerēts, ka valdība par to varētu lemt jau otrdien.

Top komentāri

Vaška kukulis
V
Kāds augusts. Ar Maiju neviens eurcents,neviens. No rītdienas sākas darbs, un izsniegti reiķini zagļiem par miljardiem kas jāieskaita Valsts kasē,visi šitie mazie HESi un cits šrots tiek nacionalizēts, nonāk pie pašvaldībām kā papildus ienākums kā Skandināvijā.Visām bankām kas izsniegušas kredītus mazajiem HES,anulēt maksājumus. Tā visa ir liela krāpšanās.Visus bijušos valdības pārstāvjus kas iesaistīti OIK afērā uz 15. gadiem cietumā.Kā minimums, ar mantas konfiskāciju. Šķēli uz mūžu.
oskars
o
nav saprotams ,kapec jagaida tik ilgi ? Kapec to planu ir gruti sastadit lidz 1 junijam ? esat bez ponjas ?
Dāvis
D
Līdz 1. augustam OIK jābūt atceltam, citādi Ašerādenam no oktobra sile būs pagalam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas