Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Asociācija: Septembrī dzīvokļu cena Rīgas mikrorajonos palielinājusies par 2%

Sekundārajā tirgū dzīvokļu cena Rīgas mikrorajonos šā gada septembrī, salīdzinot ar augustu, palielinājusies par 2%, liecina jaunākais Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas (LANĪDA) tirgus cenu indikators.

Sekundārajā tirgū piedāvātajiem dzīvokļiem Rīgas centrā un Rīgas rajonā cena palielinājusies par 1%.

Dzīvokļiem jaunajos projektos Rīgas centrā cena septembrī samazinājās par 2%, Rīgas mikrorajonos jauno projektu cenas nav mainījušās, bet Rīgas rajonā septembrī jauno projektu cena palielinājusies par 0,5%. Savukārt Jūrmalā cena nav mainījusies.

Saskaņā ar nekustamā īpašuma uzņēmumu sniegto informāciju septembrī vidējā piedāvājuma cena dzīvokļiem jaunajos projektos Rīgas centrā bija 2480 eiro par kvadrātmetru, Rīgas mikrorajonos - 1405 eiro par kvadrātmetru, Rīgas rajonā - 950 eiro par kvadrātmetru, Jūrmalā - 2756 eiro par kvadrātmetru.

Vidējā piedāvājuma cena dzīvokļiem sekundārajā tirgū Rīgas centrā bija 1400 eiro par kvadrātmetru, Rīgas mikrorajonos - 830 eiro par kvadrātmetru, Rīgas rajonā - 545 eiro par kvadrātmetru.

Vidējā piedāvājuma cena privātmājām Rīgas mikrorajonos septembrī bija 1205 eiro par kvadrātmetru, kas ir pieaugums par 2%, Rīgas rajonā - 1000 eiro par kvadrātmetru (pieaugums par 3%), bet Jūrmalā - 1315 eiro par kvadrātmetru, kas ir samazinājums par 0,5%.

Šā gada septembrī cenu indikators tika izveidots, pamatojoties uz monitoringa rezultātiem par reāli notikušajiem darījumiem, ko nodrošināja nekustamo īpašumu kompānijas Ober Haus, Latio un 1 Partner. Analizējot analītikas nodaļu sniegto informāciju, tiek noteikts vidējais statistiskais rādītājs katrā segmentā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas