Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

ASV Finanšu ministrijas augsta līmeņa pārstāvis tiksies ar vairumu par finanšu sektoru atbildīgo Latvijas amatpersonu

Finanšu ministrijas sekretāra vietnieks pretterorisma jautājumos Maršals Bilingslijs Latvijā šodien un rīt tiksies ar augsta līmeņa Latvijas amatpersonām, aģentūrai LETA apstiprināja ASV vēstniecībā Latvijā.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Bilingslijs tiksies ar finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS), Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS), Latvijas Komercbanku asociāciju un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pārstāvjiem.

Tāpat viņam paredzēta kāda tikšanās Ārlietu ministrijā, sarunas ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) pārstāvjiem un atsevišķa tikšanās ar FKTK priekšsēdētāju Pēteru Putniņu.

Šodien ar ASV viesi paredzējusi tikties finanšu ministre Reizniece-Ozola. Pēc Reiznieces-Ozolas teiktā, FM ar ASV pārstāvjiem vēlēsies pārrunāt jautājumus, kas skar ASV puses ziņojumu par Latvijas finanšu sektoru un AS ABLV Bank.

Tāpat ministrija plāno Amerikas kolēģus informēt par paveiktajām un plānotajām politikas iniciatīvām, kā arī tiks sniegts Latvijas finanšu sektora novērtējums. "Ceru, ka sarunas būs praktiskas un apspriedīsim arī tālākās sadarbības jautājumus," piebilda finanšu ministre.

Jau ziņots, ka ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas institūcija (FinCEN) februāra vidū paziņoja, ka plāno noteikt sankcijas ABLV Bank par naudas atmazgāšanas shēmām, kas palīdzējušas Ziemeļkorejas kodolieroču programmai, kā arī nelegālām darbībām Azerbaidžānā, Krievijā un Ukrainā. FinCEN publiskotajā ziņojumā arī teikts, ka ABLV Bank vadība līdz 2017.gadam izmantojusi kukuļdošanu, lai ietekmētu amatpersonas Latvijā, cenšoties novērst pret to vērstas tiesiskas darbības un mazinātu draudus savām augsta riska darbībām.

ASV finanšu ministra vietniece terorisma un finanšu izlūkošanas jautājumos Sigala Mandelkere iepriekš izteicās, ka ABLV Bank ir padarījusi naudas atmazgāšanu par bankas uzņēmējdarbības pamatu. "Turklāt ABLV Bank ir veikusi pārskaitījumus korumpētām, politiski ietekmīgām personām un novirzījusi miljardiem dolāru publiskā korupcijā un aktīvu izvešanā ar fasādes kompānijas kontiem," viņa sacīja.

Tāpat ziņots, ka, maksimālai klientu un kreditoru interešu aizstāvībai un, ņemot vērā Eiropas Centrālās bankas (ECB) lēmumu par likvidācijas procesa sākšanu, ABLV Bank akcionāri ārkārtas sapulcē 26.februārī nolēma sākt bankas pašlikvidāciju. ABLV Bank pauda uzskatu, ka šādā veidā vislabāk spēs nodrošināt bankas aktīvu aizsardzību, lai norēķinātos ar visiem klientiem.

Banka visus ASV varasiestāžu pārmetumus noraidījusi un apņēmusies tos atspēkot. To uzdots darīt bankas potenciālajiem likvidatoriem.

Top komentāri

Es
E
ASV ir vai nu jāpierāda, ar dokumentiem un faktiem, ka ir pamats runām par kukuļošanu, vai jāuzņemas vaina par bankas sagraušanu draudzīgā valstī. Atcerēsimies, ka konkurenti nepatīk nevienam. Visi ASV koncerni konkurentus uzpērk un slēdz.
Keita
K
Nu tad lai tikai tas augstais ASV parstvis nosauc visus varda, uzvarda, kuri kam , cik ir devusi un dod kukulus, korumpejas, jo vinam tacu ir informacija. Latvijas pilsoni, pec sis tisanes, sodien gaida uzvardu, vardu sarakstu ar noziedzinieku vardiem, uzvardiem.
Kārklu vācietis
K
Nebūtu slikti sākt pārrunas ar augstā līmeņa pārstāvi,ko tad,ja ABLV banka pierādīs savu nevainību ASV apsūdzībās.Negribētos,ka Latvija maksās par bankas sagraušanu ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas