Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV vēstnieka amata kandidāts Latvijā vēl nav saņēmis ASV kongresa apstiprinājumu

Karjeras diplomāts Džons Leslijs Kārvails, kuru ASV prezidents Donalds Tramps gatavojas nominēt vēstnieka postenim Latvijā, pagaidām vēl nav saņēmis ASV kongresa apstiprinājumu, aģentūru LETA informēja ASV vēstniecības Latvijā Preses un kultūras nodaļā.

Vēstniecībā skaidroja, ka, lai kļūtu par vēstnieku, Kārvailam jāsaņem ASV kongresa apstiprinājums, kas ietver ASV Senāta Ārējo attiecību komitejas uzklausīšanu. Ja kongresa apstiprinājums tiks saņemts, tam sekos ASV Senāta balsojums.

"Apstiprināšanas process var ieilgt, taču šonedēļ paredzētā apstiprinājuma uzklausīšana ir pozitīvs solis šajā procesā," informēja ASV vēstniecības Latvijā Preses un kultūras nodaļā.

Tā kā apstiprinājums vēl nav saņemts, Kārvaila ierašanās datums Latvijā nav noteikts.

LETA jau ziņoja, ka ASV prezidents gatavojas nominēt karjeras diplomātu Kārvailu vēstnieka postenim Latvijā.

Kārvails pašreiz ir ASV Valsts departamenta Personāla plānošanas un attīstības biroja direktora vietnieks. Pirms tam viņš strādājis diplomātiskajā dienestā dažādos amatos ASV vēstniecībās Brunejā, Nepālā, Itālijā, Irākā un Kanādā.

Pašreizējā ASV vēstniece Nensija Petita ASV Senātā amatā tika apstiprināta pirms trīs gadiem - 2015. gada 24. jūlijā. Lai gan vēstnieka amata termiņš parasti ir trīs gadi, Petita vēl turpina darbu Rīgā.

Kopš neatkarības atjaunošanas Latvijā bijuši deviņi ASV vēstnieki. Lielākā daļa bijuši karjeras diplomāti, izņemot divus politiski izraudzītus vēstniekus, kad pie varas bija Džordžs Bušs.

Top komentāri

Edvins Eglitis
Bijusais CIP karierists ASV vestniecibaas Burundi un Nepal. Paldies ka nepiedava to ipasi izredzeto ASV vestnieku holokkauust jautajumos
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas