Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

ASV viceprezidents: Savienotās Valstis vienmēr būs kopā ar Baltijas valstīm

Amerikas Savienotās Valstis ir un vienmēr būs kopā ar Baltijas valstīm un to tautām, pirmdien Tallinā paziņoja ASV viceprezidents Maiks Penss.

"Man ir liela privilēģija būt šeit un nodot jums ļoti vienkāršu vēstījumu no Amerikas Savienoto Valstu prezidenta Donalda Trampa," sacīja Penss kopīgā preses konferencē ar Baltijas valstu prezidentiem.

"Prezidents mani šeit atsūtīja, lai es pateiktu - mēs esam ar jums. Mēs esam kopā ar Igaunijas, Latvijas un Lietuvas tautām un valstīm. Un mēs vienmēr būsim kopā," teica ASV viceprezidents.

Jau ziņots, ka Penss svētdien un pirmdien uzturas vizītē Igaunijā, kuras gaitā viņš tikās ar trīs Baltijas valstu prezidentiem.

"ASV un Baltijas valstis ir gatavas paplašināt stratēģiskās partnerattiecības drošības jomā. Šodien apspriedām veidus, kā stiprināt sadarbību Baltijas valstu pretgaisa aizsardzībā, hibrīdo draudu un informatīvās vides apdraudējuma novēršanā," uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc pirmdien Tallinā notikušās Baltijas valstu prezidentu un ASV viceprezidenta Maika Pensa tikšanās, vēsta Valsts prezidenta kanceleja.

 

Valsts prezidents norādīja, ka ASV ir Baltijas valstu ciešākais stratēģiskais partneris, kas līdz ar NATO veido reģiona kopējās drošības stūrakmeni. Pēdējo sešu mēnešu laikā ASV un Baltijas valstu politiskais dialogs ir sasniedzis vēl nepieredzētu intensitāti.

"Visas tikšanās, tai skaitā šodien notikusī, dod mums pārliecību par ASV nemainīgo uzticību NATO un gatavību aizstāvēt Baltijas valstis. Mēs ļoti augstu novērtējam ASV pastāvīgo militāro klātbūtni Baltijā, kā arī Savienoto Valstu apņemšanos 2018. gadā ievērojami palielināt finansējumu Eiropas aizsardzībai, kas veicinās NATO Alianses atturēšanas spējas," teica Vējonis.

Valsts prezidents apliecināja, ka Latvija pildīs solījumu palielināt izdevumus valsts aizsardzībai līdz 2% no IKP jau nākamajā gadā.

Baltijas valstu un ASV viceprezidenta tikšanās laikā tika apspriesta arī sadarbība ekonomikā. Valsts prezidents apsveica ASV gatavību sākt sašķidrinātās dabas gāzes eksportu uz Baltijas un Centrāleiropas valstīm, kas stiprinātu reģiona enerģētisko drošību, diversificējot enerģijas piegāžu avotus.

Vējonis arī uzsvēra, ka ir jāizmanto iespējas paplašināt Latvijas un ASV ekonomisko sadarbību, jo šobrīd ir gan piemēri veiksmīgām ASV investīcijām Latvijā, piemēram, banku jomā, gan aizvien vairāk Latvijas uzņēmēju plāno attīstīt biznesa projektus ASV. Liels potenciāls ir sadarbībai moderno tehnoloģiju un IT jomā.

Mainīts ziņas virsraksts un pievienotas pirmās trīs rindkopas ar Pensa teikto

Top komentāri

He-he
H
Kremļa troļļi satrakojušies :)) Paldies Pensa kungs un nododiet prezidentam Trampam, ka Latvijas tauta ir ļoti pateicīga Amerikai par tās atbalstu. Tas ir īpaši svarīgi tagad, kad Krievijā pie varas ir kareivīgs un noziedzīgs režīms. Paldies Dievam, ka paspējām iestāties NATO, citādi Latgale jau būtu pasludināta par senu krievu zemi un Latvijā notiktu tāds pats karš kā Ukrainā.
Labais
L
ASV baltijas valstīs aizsargā tikaj savas,vienīgi savas intreses.Nekad ASV neaizsargās Latviju smagas konfrontācijas gadījumā ar Krieviju,Latvijas teritorija tiks izmantota ASV mērķiem...
bēda, bēda
b
Virsrakstā Baltijas valstim ir ļoti bēdīgas ziņas, jo kopš tā laika, kad ASV ir "kopā ar mums", mēs strauji un neglābjami izmirstam..,.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas