Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Atbalstu par malku, granulām vai briketēm tomēr varēs saņemt bez čeka uzrādīšanas

Atbalsts energoresursu cenu pieauguma apstākļos ar atpakaļejošu datumu tiks attiecināts arī uz mājsaimniecībām, kas kā kurināmo resursu izmanto malku, koksnes granulas vai briketes, turklāt tas būs iespējams, neuzrādot pirkuma čekus, pirmdien pēc valdību veidojošo partiju sadarbības sanāksmes paziņoja Saeimas deputāts Juris Pūce (AP).

AP būtisks bijis jautājums par atbalstu iedzīvotājiem, kuri izmanto malkas apkuri, jo tā, pēc Pūces teiktā, esot ievērojama Latvijas daļa, kura turklāt neesot tā turīgākā. Daļa šo iedzīvotāju malku jau ir sagādājusi, un viņiem nav ar likumu noteikta pienākuma saglabāt maksājuma dokumentus. Turklāt ir iedzīvotāji, kas malku iegūst pašu spēkiem, tomēr tas nenozīmē, ka viņiem tas nesagādā izmaksas, norādīja politiķis.

Tāpēc visiem iedzīvotājiem, kas izmanto malkas apkuri, un to ir sagādājuši kopš maija, būs iespēja saņemt atbalstu no pašvaldības, arī neuzrādot pirkuma dokumentus. Savukārt no septembra atbalstam varēs pieteikties, iesniedzot maksājuma dokumentus, skaidroja Pūce.

Ceturtdien, 11.augustā, visu iedzīvotāju atbalsta paketi izskatīs arī Saeima visos lasījumos, lai pēc iespējas ātrāk tā stātos spēkā, sacīja Pūce.

Kā ziņots, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) piedāvāja iedzīvotājiem atbalstu par malkas iegādi sniegt arī tad, ja pirkumu apliecinošs dokuments nav saglabājies.

Ministrija rosina noteikt iespēju saņemt atbalstu 140 eiro apmērā, ja personai maksājuma dokuments par malkas iegādi nebūs saglabājies.

Jau ziņots, ka koalīcijas partijas pirmdien vienojušās par atbalstu iedzīvotājiem energoresursu - gāzes, elektrības, malkas, granulu un brikešu - cenu pieauguma apstākļos, kas būs plašāks un agrāks, nekā valdība konceptuāli vienojās jūnijā.

Atbalsts tiks sniegts agrāk, to piemērojot no šī gada 1.jūlija. Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) skaidroja, ka tie, kuri jau ir saņēmuši jauno izlīdzinātā maksājuma rēķinu, nākamajā rēķinā saņems pārrēķinātu izlīdzināto maksājumu, kas ietvers atbalsta piemērošanu no 1.jūlija. Valdība segs pusi no energoresursa cenas pieauguma.

Nolemts paplašināt arī atbalstu elektrībai primārās siltumapgādes nodrošināšanai, piebilda ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA). Uz atbalstu varēs pretendēt ne tikai tās mājsaimniecības, kurās ir uzstādīti siltumsūkņi, bet arī tās, kuras elektroenerģiju izmanto kā primāro siltumenerģijas ieguves avotu citos veidos.

Tikšot arī rūpīgi vērtēts, kā vienkāršot mājokļa pabalsta piešķiršanas kārtību, jo ministres ieskatā tas esot vispareizākais veids, kā mērķēti atbalstīt tās mājsaimniecības, kurām tas visvairāk nepieciešams. Vienlaikus Indriksone apzinoties, ka sociālo dienestu kapacitāte ir ierobežota.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas