Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Atceltas OIK atļaujas vēl divām koģenerācijas elektrostacijām

Pieņemts lēmums anulēt atļauju pārdot elektroenerģiju obligātā iepirkuma (OIK) ietvaros vēl divām atjaunojamo energoresursu koģenerācijas elektrostacijām – SIA Barkavas enerģija un SIA Jumis GEO, portālu Diena.lv informēja Ekonomikas ministrijā.

Atļaujas pārdot elektroenerģiju obligātā iepirkuma ietvaros SIA Barkavas enerģija un SIA Jumis GEO atceltas, jo konstatēts, ka elektroenerģijas ražošana koģenerācijā noteiktajā termiņā atbilstoši normatīvo aktu prasībām nav uzsākta.

"Ja elektroenerģijas ražotājs nepārdod elektroenerģiju obligātā iepirkuma ietvaros, tam ir tiesības darboties brīvā tirgus apstākļos un vienoties ar jebkuru elektroenerģijas tirgotāju par elektroenerģijas pārdošanu par vienošanās cenu. Tāpat ražotājs koģenerācijas stacijā var turpināt ražot un pārdot arī siltumenerģiju, par cenu vienojoties ar siltumenerģijas pircēju un lietotāju," norāda ministrija.

Līdz ar to kopumā līdz šim ministrija atcēlusi atļaujas 23 elektrostacijām, kas ļāvis novērst iespējamo OIK kopējo izmaksu pieaugumu turpmākajos 10 gados par aptuveni 368 miljoniem eiro.

2017. gada decembrī atļaujas tika atceltas trim elektrostacijām - SIA Elektro Rīdzene Cēsu novadā, SIA Energo Fortis Līvānu novadā un SIA E Strenči Strenču novadā. Savukārt šogad atļaujas atceltas elektrostacijām SIA Madonas Eko Madonas novadā, SIA Eiro-Āzijas investīciju aģentūra Alūksnes novadā, SIA Evokem Līvānu novadā, SIA M Parks Amatas novadā, SIA Eco Latvis Tukuma novadā, SIA Baltekogen trīs elektrostacijām Raunas novadā, Kārsavas novadā un Ludzas novadā, SIA Tektus Amatas novadā, SIA Digne Vecumnieku novadā, SIA Atauga-G Olaines novadā, SIA Krustpils AER Krustpils novadā, SIA Pellets Energy Talsu novadā, SIA E Seda stacijai Strenču novadā, SIA Rīgas enerģija Rīgā, SIA AM Energy solution Vecumnieku novadā, SIA Briedis būve Saldus novadā un SIA Barkavas enerģija vienai elektrostacijai Madonas novadā.

Iepriekšējo gadu laikā līdz 2017.gada beigām EM īstenoto atļaujas saņēmušo komersantu uzraudzības pasākumu ietvaros 70 komersantiem anulējusi atļaujas pārdot elektroenerģiju obligātā iepirkuma ietvaros, lielākoties par ražošanas neuzsākšanu noteiktajā laikā, kā arī par gada pārskatu neiesniegšanu.

Tāpat EM 2018.gadā 40 komersantiem izteikusi brīdinājumus par gada pārskatu neiesniegšanu, bet 62 komersantiem izteikusi brīdinājumus par nodokļu parādiem.

 

Top komentāri

>:-)
&
Brīnišķīgi ! Tikai , tāds naivs jautājumiņš , kad viņi atdos ,ikvienam ,no ikkatra, izkrāpto naudiņu ???
Vecais Aizkrauklis
V
Vai tās no Pavļuta-Pūces saraksta vai atļaujas jau izsniegtas pirms tam?
Siles Vepris
S
Nu redziet, tautieši ! Mēs tagad mazāk zogam ! Cik mēs labiņi. Pēc pāris piecgadēm nezagsim nemaz ..... varbūt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas