Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Atjaunoto parku dēļ Rīgas meži lūdz nākamgad palielināt pašvaldības dotāciju

Atjaunoto parku dēļ SIA Rīgas meži nākamgad lūdz palielināt pašvaldības dotāciju, kopumā uzņēmumam atvēlot 2 miljonus eiro.

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas deputāti šodien akceptēja dotācijas piešķiršanu saskaņā ar Rīgas mežu iesniegto 2016.gada budžeta projektu. Jautājumu gan vēl skatīs domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja, bet nākamā gada budžetu pieņems Rīgas dome.

Komiteja vienojās, ka 2016.gadā pašvaldība dotācijā uzņēmumam varētu piešķirt apmēram 2 miljonus eiro, kas veido ap 40% no visa Rīgas mežu nākamā gada budžeta projekta apstādījumu apsaimniekošanai. Salīdzinoši 2014.gadā dotācijā no pašvaldības uzņēmumam tika piešķirti 1,3 miljoni eiro jeb 30% no gada garumā nepieciešamajiem līdzekļiem apstādījumu apsaimniekošanai.

Kopējās Rīgas mežu nākamā gada izmaksas apstādījumu apsaimniekošanai aplēstas 5 miljonu eiro apmērā, kas ir par ap 0,8 miljoniem eiro vairāk nekā 2014.gadā.

Rīgas Vides pārvaldes priekšnieks Askolds Kļaviņš skaidroja, ka nākamgad izmaksas pieaug saistībā ar trīs Rīgas parku - Ziedoņdārza, Grīziņkalna parka un Miera dārza - atjaunošanu, kuriem nu būtiski pieaugušas uzturēšanas izmaksas.

Tāpat nepieciešami papildu izdevumi darbaspēka piesaistei, materiālu iegādei, transporta izdevumiem un materiāli tehniskās bāzes papildināšanai.

No kopējā budžeta ar darbaspēka, materiālu, transporta un ēku apsaimniekošanas izmaksām saistītie izdevumi, tostarp administratīvi saimnieciskās izmaksas, nākamgad aplēsti 3,6 miljonu eiro apmērā, vienreizējie piešķīrumi parku infrastruktūras elementu atjaunošanai - 170 000 eiro apmērā, bet investīcijas materiāli tehniskās bāzes atjaunošanai - 1,3 miljonu eiro apmērā.

Kļaviņš aicināja pašvaldību "griešanas pēc negriezt nost dotāciju", ko Rīgas meži lūdza nākamajam gadam, jo tādā gadījumā radīsies grūtības ar visu nepieciešamo darbu izpildi. "Tad būs jādomā - samazināt algu vai neiegādāties nepieciešamo tehniku," komentēja Kļaviņš. Viņš arī uzsvēra, ka pašreiz pašvaldībā ir salīdzinoši maz sūdzību, kas saistītas ar Rīgas mežu darbību.

Rīgas mežu valdes loceklis Uldis Zommers skaidroja, ka, ja Rīgas dome lems par mazākas dotācijas piešķiršanu, uzņēmumam būs jālemj par atsevišķu plānoto darbu neīstenošanu, piemēram, varētu būt grūtības veikt Vērmanes dārza estrādes atjaunošanas darbus.

Rīgas meži veic Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā publiskajā lietošanā esošo apstādījumu vienotu apsaimniekošanu, labiekārtošanu, uzturēšanu, aizsardzību un izmantošanu sabiedrības interesēs, iedzīvotāju rekreācijai un pilsētvides ekoloģiskās un ainaviskās kvalitātes paaugstināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas