Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Atkārtoti izvērtējot piedāvājumus, elektrovilcienu piegādi tomēr uztic Škoda Vagonka

AS Pasažieru vilciens, ņemot vērā Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmumā pausto, pārvērtējis elektrovilcienu iepirkuma konkursa pretendentu piedāvājumus, un par uzvarētāju atzinusi Čehijas uzņēmumu Škoda Vagonka (Škoda), aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvis Egons Ālers.

Škoda kopējā piedāvātā līgumcena 32 jaunu elektrovilcienu ražošanai un to uzturēšanai nepieciešamā aprīkojuma piegādei ir 241 888 753 eiro. Līgumcenā ietilpst vilcienu, to uzturēšanai nepieciešamā aprīkojuma piegāde, rezerves daļu fonda piegāde pirmajiem pieciem gadiem, kā arī personāla apmācība.

"Atbilstoši IUB norādēm, piesaistot tehniskos un juridiskos ekspertus, esam rūpīgi pārvērtējuši pretendentu iesniegtos piedāvājumus. Iepirkumā iesaistīto pretendentu aktīvā cīņa par tiesībām piegādāt vilcienus liecina tikai par to, ka šis process ir atklāts un ir nodrošināta vienlīdzīga attieksme pret visiem pretendentiem," pauda Pasažieru vilciens valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis.

Iepirkumā par tiesībām piegādāt 32 jaunus elektrovilcienus sacentās četri pretendenti - Spānijas uzņēmums Patentes Talgo S.L. (Talgo), Šveices kompānijas Stadler Polijas meitasuzņēmums, Spānijas Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) un Čehijas kompānija Škoda Vagonka.

Sākotnēji par uzvarētāju elektrovilcienu iegādes iepirkumā atzina Talgo, kura piedāvātā līgumcena bija 225,303 miljoni eiro. Taču divi iepirkuma dalībnieki - Škoda Vagonka un CAF iesniedza IUB sūdzības par sarunu procedūru. Izskatot sūdzības, IUB aizliedza Pasažieru vilcienam slēgt līgumu ar Talgo par elektrovilcienu piegādi, savukārt, atkārtoti izvērtējot jauno elektrovilcienu iepirkumā iesniegtos piedāvājumus, Pasažieru vilciens nolēma iegādāties vilcienus no Škoda Vagonka, kura piedāvātā līgumcena ir 241,889 miljoni eiro.

Iepirkuma konkursā uzvarētājs tika mainīts, jo Pasažieru vilciens ņēma vērā IUB ieteikumus par to, ka jāizvērtē cita elektroenerģijas cena. Pārvērtējot vilcienu izmaksas dzīves ciklā, izdevīgākais piedāvājums bija Škoda Vagonka. Talgo piedāvātā cena bija lētāka, taču vilcienu apkopes un uzturēšanas izmaksas 35 gadu ciklā Škoda Vagonka bija mazākas, līdz ar to mazākas arī kopējās izmaksas.

Talgo iesniedza IUB sūdzību par sarunu procedūrā izvēlēto uzvarētāju. Izskatot sūdzību, birojs 2019. gada marta beigās aizliedza Pasažieru vilcienam slēgt iepirkuma līgumu ar Škoda Vagonka un uzdeva atcelt iepirkuma komisijas lēmumu par sarunu procedūras rezultātiem. Tāpat IUB uzdeva Pasažieru vilcienam 20 darbadienu laikā no lēmuma paziņošanas dienas novērst iesniegumu izskatīšanas komisijas konstatētos pārkāpumus, atkārtoti izvērtējot sarunu procedūrā iesniegtos piedāvājumus. Aprīļa beigās IUB termiņu pārkāpumu novēršanai un pretendentu izvērtēšanai Pasažieru vilcienam pagarināja līdz 22. maijam.

Top komentāri

Eh
E
Interesanti, kurš uzvarēs pēc nākamās atkārtotās iepirkuma izvērtēšanas.
ak
a
Kas bija vinnējis pirmo konkursu pirms vairākiem gadiem? Jau sen būtu jaunie vilcieni.
Enģeļa vieisis
E
Atkal turpināsies konkursu un juristu shēmu bizness...ko nu liekuļojiet ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas