Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Atklāta Latvijā pirmā jaunā skola pēdējo divu gadu laikā

Siguldas novadā strauji pieaug bērnu dzimstība – katru mēnesi pasaulē nāk vairāk nekā 20 jaunie siguldieši, tādēļ 1.septembrī Siguldā atklāta jauna sākumskola. Tā pēdējo divu gadu laikā ir Latvijā pirmā jaunā pašvaldības skola, portālu Diena.lv informēja Siguldas novada pašvaldībā.

Laurenču sākumskola izvietota bijušās Siguldas novada vidusskolas ēkā. Jaunajā mācību gadā Laurenču sākumskolā mācības uzsāks 122 skolēni.

"Dzimstības pieaugums un tas, ka jaunās ģimenes izvēlas Siguldu par savu dzīvesvietu, rada lielu pirmskolas un sākumskolas vecuma bērnu skaita pieaugumu Siguldas novadā. Pašvaldība nopietni domā par kvalitatīvu izglītības iespēju nodrošināšanu jaunajiem iedzīvotājiem," stāsta Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Jaunajā sākumskolā bērni padziļināti apgūs dabaszinības un informācijas tehnoloģijas, bet pēc stundām katram skolēnam tiks dota iespēja pilnveidot sevi dažādās interešu izglītības jomās – sportā, mākslā, mūzikā, dabas izziņās un tehnoloģijās.

Lai sniegtu papildizglītības iespējas, tiks izmantots arī vecāku līdzfinansējums. Tas nodrošinās arī iespēju kvalitatīvi pavadīt laiku un uzturēties skolā pedagogu uzraudzībā, ja tas nepieciešams, no septiņiem rītā līdz septiņiem vakarā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas