Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
"Mēs meklējam labākos risinājumus, bet pašlaik LI paliek esošajā statusā, proti, tā ir valsts tiešās pārvaldes iestāde, kas atrodas ārlietu ministra pārraudzībā," sacīja Vita Timermane-Moora

Atlikta iecere mainīt Latvijas Institūta statusu

Atlikta iecerētā Latvijas Institūta (LI) pārveidošana par publisku nodibinājumu, aģentūrai LETA apliecināja Latvijas Institūta (LI) vadītāja Vita Timermane-Moora.

"Patlaban izskatās, ka šī ideja tiek nomainīta. Mēs meklējam labākos risinājumus, bet pašlaik LI paliek esošajā statusā, proti, tā ir valsts tiešās pārvaldes iestāde, kas atrodas ārlietu ministra pārraudzībā. Uzdevumus, kas LI ir uzticēti, var veikt arī šajā statusā," sacīja Timermane-Moora.

LI vadītāja pastāstīja, ka pagaidām iestāde paliek esošajā statusā, jo nav tik daudz resursu, lai mainītu statusu un veiktu ikdienas darbu. Tāpat Timermane-Moora apstiprināja, ka kopš brīža, kad izskanēja ideja par LI pievienošanu Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai (LIAA), daudz ir mainījies. "LIAA ir jauna vadība un es neesmu dzirdējusi, ka šī ideja tiek uzturēta. Šobrīd par to nav runas. Pievienošana vai apvienošana vairāk ir tāds teorētisks jautājums," norādīja Timermane-Moora.

Pagājušajā gadā LI lūdza nākamā gada budžetā piešķirt 69 000 eiro. LI vadītāja pastāstīja, ka papildu finansējums caur Ārlietu ministriju ir saņemts. "Piešķirto finansējumu nevar uzskatīt par piederošu LI. Jāsaprot, ka patlaban mēs runājam par valsts ārējā tēla koordinēšanu un koordinētu virzību. Nav runas par pašu institūciju," teica Timermane-Moora, norādot, ka iestādes gada pamatbudžets ir 93 000 eiro.

Viņa pavēstīja, ka LI budžets nebija mainījies aptuveni desmit gadus un tas bijis ar paredzamu deficītu. "Mēs gribam attīstīt vietni Latvija.eu. LI pārstāv Latviju arī Eiropas Savienības (ES) Nacionālo Kultūras institūtu apvienībā (EUNIC), kas ir galvenais sadarbības partneris ES Ārējās darbības dienestam. Tās ir vajadzības, kurām bija apņemšanās, bet nebija finansējuma. Tagad finansējums ir un mēs strādājam ar to ļoti pārdomāti," norādīja Timermane-Moora.

Runājot par LI galvenajiem darbības virzieniem 2020.gadā, Timermane-Moora norādīja, ka LI aktīvi darbojas divos virzienos - virtuālajā un reālajā vidē. "Tuvākajās dienās mēs saslēgsimies ar eng.lsm.lv, kas kļūs par oficiālo Latvijas ziņu lenti angļu valodā," pastāstīja LI vadītāja. Tāpat notiks dažādi pasākumi, proti, Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas trīsdesmitā gadadiena, kas notiks 4.maijā. "Mēs runāsim arī par citiem vēsturiskiem notikumiem, piemēram, Latvijas un Krievijas miera līgumu," sacīja Timermane-Moora.

Tomēr kā nozīmīgāko darbu Timermane-Moore nosauca institucionālo koordinēšanu valsts tēla jautājumā. "Mēs mēģinām apzināt vajadzības, kādas ir institūcijām, kas strādā ar starptautiskiem partneriem. Zināmā mērā valsts tēls ir valstisks pakalpojums gan uzņēmējiem, gan institūcijām," sacīja LI vadītāja, vēršot uzmanību, ka patlaban notiek cieša sadarbība ar Ekonomikas ministriju gan pie valsts ekonomiskā tēla veidošanas un attīstīšanas.

Kā ziņots, pagājušā gada aprīlī Ministru kabineta komiteja skatīja jautājumu par Latvijas Institūta statusa maiņu, tomēr nekādu lēmumu nepieņēma, jo ministri vienojās, ka pirms tam ir jādiskutē par to, kā veidot vienotu valsts tēlu.

Top komentāri

galīgi
g
Galīgi nevienam nevajadzīga institūcija
Irlielāmērāticams
I
ka reālo Latvijas tēlu veido Porziņģis, Sevastova, Sidorova, Garanča, Galante, Rebeka, Apkalna un visi pārējie, kuri ir guvuši panākumus ar savu darbu, ar kuriem mēs visi lepojamies un kurus pazīst pasaule. ATDODIET TO LATVIJAS INSTITŪTA NAUDIŅU VIŅIEM!
Margarēta
M
Nākamais! Uztaisījuši kaut kādu karti Ar Latvijas vārdu pasaulē, kur var uzzināt par kultūras pasākumiem ārvalstīs, kas saistīti ar Latviju. Ar lielu pompu reklamēja emigrantu aktīvistu vidū, lai viņi pievieno savus organizētos pasākumus. Cilvēki atvēra, ieraudzīja, ka pirmajā lapā tiek reklamēts koncerts, ko it kā diriģēšot pirms dažām dienām mirušais Mariss Jansons... un aizvēra, lai nekad tik ciniski veidotu brāķi vairs nevērtu vaļā. Var jau būt, ka tā vajag, ka tādā veidā mēs veidojam patiesu un godīgu Latvijas tēlu un visiem paziņojam, ka Latvija ir haltūrvalsts, kur neviens neko nedara godprātīgi un ar atbildības sajūtu, tāpēc viss arī ir tik žēlīgs un samuļļāts, sākot ar ceļiem un beidzot ar Latvijas tēlu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas