Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ātruma kontroles maratona laikā astoņiem pārkāpējiem atņemtas tiesības vadīt auto

Šogad 24 stundu ātruma kontroles maratonā fiksēto ātruma pārkāpumu skaits ir palielinājies - pērn likumsargi fiksējuši 430 ātrumpārkāpējus, bet šogad – 636. Tāpat ātruma kontroles maratonā likumsargi novērojuši, ka autovadītāji neievēro ne tikai atļautā braukšanas ātruma ierobežojumus, bet pārkāpj arī citus ceļu satiksmes noteikumus, atzīst Valsts policija.

Trešdien no plkst. 6 jau ceturto gadu Latvijā norisinājās 24 stundu ātruma kontroles maratons, kurā ceļu policisti īpašu uzmanību pievērsa atļautā braukšanas ātruma ievērošanai.Šīs akcijas mērķis ir ne tikai pievērst sabiedrības uzmanību, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana rada bīstamību drošai ceļu satiksmei, bet arī veikt preventīva rakstura pasākumus, lai atturētu transportlīdzekļa vadītājus no pārkāpumu izdarīšanas.

Valsts policija aicina ne tikai šādu akciju laikā, bet arī ikdienā, piedaloties ceļu satiksmē, nebūt pārgalvīgiem un ievērot atļauto braukšanas ātrumu, kā arī citus ceļu satiksmes noteikumus.

Viens no lielākajiem konstatētajiem ātruma pārkāpumiem fiksēts pulksten 18.02 Vidzemes reģionā autoceļa Smiltene – Gulbene 55. kilometrā. Tur kāds pārgalvīgs 1996. gadā dzimis automašīnas Audi A4 vadītājs, vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, traucās ar 170 kilometriem stundā. Jāpiebilst, ka vakar fiksēti arī vairāki citi gadījumi, kad transportlīdzekļu vadītāji braukuši ar būtiski pārsniegtu atļauto braukšanas ātrumu.

Trešdien pieķerti astoņi autovadītāji, kuriem pārkāptā braukšanas ātruma dēļ nācies šķirties no savām transportlīdzekļa vadītāja apliecībām.

Visvairāk atļautā braukšanas ātruma pārkāpēju fiksēti Zemgalē – 199. Arī Kurzemē noķerti vairāki ātrumpārkāpēji – 164, savukārt Vidzemē – 140. Vismazāk ātrumpārkāpēju fiksēts Latgalē un Rīgā, attiecīgi 61 un 59 šoferi, kuri nav ievērojuši atļauto braukšanas ātrumu.

Tāpat Vidzemes reģionā ātruma kontroles maratona pārbaužu laikā fiksēts, kāds ātrumpārkāpējs – automašīnas VW autovadītājs. Lai transportlīdzekļa vadītājam netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par ātruma pārsniegšanu,auto pasažieris piedāvājis policistam 2000 rubļu ( ap 26 eiro) lielu kukuli. Par šo gadījumu ir sākts kriminālprocess.

Tāpat ātruma kontroles maratona laikā ceļu policisti novērojuši, ka autovadītāji bijuši naski arī uz citiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kurzemes reģionā likumsargi apturējuši kādu autovadītāju, kura automašīnas valsts numurzīmei speciāli ar laku un dubļiem bija daļēji aizklāti numura zīmes simboli. Tāpat no divām automašīnām izņemti divi iebūvētie antiradari. Tāpat pieķerti arī autovadītāji alkohola reibumā.

 

Top komentāri

Trollis JT
T
Cilvēku medniekiem krāšni cipari statistikas tabulām. Nu, tas, ka gribēja piekukuļot ar rubļiem, tas gan nosodāmi... fui!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas