Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Atsaka Kuzina jaunās organizācijas Eirāzijas savienība reģistrēšanu

Bijušais Apvienības pret nacismu valdes loceklis Jānis Kuzins saņēmis atteikumu reģistrēt savu jauno organizāciju Eirāzijas savienība, aģentūrai LETA pastāstīja Kuzins.

Viņš skaidroja, ka valsts galvenais notārs norādījis Kuzina organizācijas nosaukuma līdzību ar Eirāzijas Ekonomisko savienību, kā arī citām jau reģistrētām organizācijām ar līdzīgiem nosaukumiem. Tāpat Eirāzijas savienība radot maldinošu iespaidu, sacīja Kuzins.

Tāpat kā atteikuma iemesls norādītas arī Drošības policijas (DP) bažas. Jau ziņots, ka Kuzina organizācijas dibināšanas iespējamību vērtēs DP. Kuzins uzskata, ka DP sagatavotajā vērtējumā esot pausts arī vērtējums viņam pašam.

Kuzins sacīja, ka atteikuma paskaidrojumā uzsvērta arī savienības plānotā sadarbība ar kazaku organizācijām dažādos pasaules reģionos, kas arī palielinājis bažas par šādas organizācijas dibināšanas nepieciešamību un lietderību.

Runājot par turpmāko rīcību, Kuzins sacīja, ka kopā ar juristiem vērtēs saņemto reģistrācijas atteikumu un domās par nākamajiem soļiem, lai panāktu organizācijas reģistrēšanu Uzņēmumu reģistrā.

LETA jau vēstīja, ka UR bija atlicis Kuzina jaunās organizācijas dibināšanu, iespējams, tās nosaukuma dēļ. Kuzins atklāja, ka organizāciju gribējis reģistrēt ar nosaukumu Eirāzijas savienība. Organizācija aptvertu krietni plašāku tematisko loku, nekā to atsevišķi darīja "antifašisti" vai "antinacisti". Esot plānota arī sadarbība ar kaimiņvalstīm.

Tāpat ziņots, ka Kuzins sācis jaunas "iespaidīgas" organizācijas dibināšanu. Kā vienu no iemesliem jaunas organizācijas dibināšanai Kuzins minēja nesaskaņas viņa iepriekš pārstāvētajā organizācijā. Viņš pauda, ka jaunajā organizācijā nedarbosies tās personas, ar kurām iepriekš notikuši konflikti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas