Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Atvadīsies no aizsaulē aizgājušā sporta žurnālista Vaidera

Šodien notiks atvadīšanās no aizsaulē aizgājušā Latvijas sporta žurnālista Artura Vaidera,  informēja viņa sieva Inese Vaidere un meitas Brigita un Līga.

Atvadīšanās norisināsies plkst.12 Rīgas krematorijas Lielajā zālē.

Pēc cīņas ar slimību Vaiders mūžībā aizgāja pirmdien, 3.oktobrī, būdams 61 gadu vecs.

Vaiders piedzima 1955.gada 28.augustā Latgalē. Tur viņš sāka nodarboties ar sportu, kas vēlāk kļuva par viņa kaislību un profesiju līdz pēdējam elpas vilcienam.

Interese par sportu un olimpisko kustību Arturam bija jau skolas laikā, viņa sasniegtais Vārkavas vidusskolas rekords tāllēkšanā noturējās nepārspēts vairāk nekā 40 gadus. Pēc vēsturnieka diploma iegūšanas Latvijas Universitātē arī profesionālais ceļš savijās ar sportu, strādājot Sporta komitejā un pasniedzot sporta vēsturi Latvijas Valsts fiziskās kultūras institūtā (tagad - Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija).

Artura rakstnieka un žurnālista talants uzplauka pēc Latvijas neatkarības atgūšanas deviņdesmitajos gados, kad viņa tiešums, vienkāršība, patiesā interese par dzīvi un cilvēkiem, kā arī dzirkstošais humors ļāva viņam kļūt par vienu no populārākajiem sporta žurnālistiem valstī.

Ilgus gadus Arturs Vaiders bija sporta nodaļas vadītājs laikrakstā Diena, darbojās arī Latvijas Radio. Vēlāk kā neatkarīgs žurnālists viņš rakstīja dažādiem medijiem, tostarp portālam lsm.lv, žurnālam Ir un citiem. Lielu atzinību viņš ieguva kā jauno sporta žurnālistu audzinātājs. Šogad Vaiders tika ievēlēts par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes Konsultatīvās padomes locekli.

Šovasar Vaiders apmeklēja arī Riodežaneiro olimpiskās spēles, kas bija jau divpadsmitās viņa mūžā. Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas viņš apmeklēja visas Ziemas olimpiskās spēles, bet no vasaras Olimpiādēm izlaida vienīgi pasākumus Barselonā un Atēnās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas