Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Atzīst grūtības novērtēt velojoslu izveides ietekmi uz transporta plūsmu Čaka ielā

Novērtēt velojoslu izveides reālo ietekmi uz transporta plūsmu izmaiņām Marijas un Čaka ielā ir apgrūtināti, par to šodien tika informēti Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti.

Pēc Satiksmes departamenta datiem, ietekmes novērtēšana ir apgrūtināta, jo samazinājusies kopējā sabiedrības mobilitāte, kas saistīts ar darbu attālināti, samazinājies velosipēdistu un citu transportlīdzekļu daudzums, kas var pārvietoties pa velo joslām, jo pazeminājusies gaisa temperatūra un tamlīdzīgi.

Mainījušies arī atsevišķu sabiedrības grupu ikdienas paradumi par labu privātajiem transportlīdzekļiem. 

Salīdzinot satiksmes intensitāti laika posmā no 11.novembra līdz 2.decembrim, kopš velo joslu iezīmēšanas krustojumu caurlaides spējas Aleksandra Čaka ielā samazinājusies par aptuveni 20%.

Avotu ielā krustojumu caurlaides spējas samazinājums ir aptuveni 5%, Krišjāņa Barona ielā - 10%, bet Pērnavas ielā - 5%.

Savukārt, runājot par kreiso pagriezienu no Marijas ielas uz Elizabetes ielu, tika norādīts, ka esošajā situācijā problēmas saskatāmas tikai rīta stundās, taču pārējā dienas laikā to neesot.

Kā informē Satiksmes departaments, sākta satiksmes intensitātes skaitīšana ārpus skartās teritorijas vietās, kur ir pieejami dati par laiku pirms Covid-19 pandēmijas, lai var izvērtēt satiksmes intensitātes kritumu pilsētā kopumā.

Kā ziņots, Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti atbalstīja eksperimentālu pagaidu velo joslu izveidi Čaka un Marijas ielā. Daži speciālisti gan uzskata, ka šāds solis būtiski palielinās sastrēgumus, kuros nāksies stāvēt arī sabiedriskajam transportam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas