Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Augstākā tiesa atceļ LNT transportlīdzekļu apķīlājumu

Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palāta pirmdien apmierināja telekompānijas LNT pieteikumu par prasības nodrošinājuma atcelšanu strīdā ar Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūru/Latvijas Autoru apvienību (AKKA/LAA), atceļot LNT aizliegumu atsavināt, ieķīlāt, iznomāt vai citādi apgrūtināt transportlīdzekļus, kas reģistrēti uz telekompānijas vārda, informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja.

AT Civillietu tiesu palātas lēmums nav pārsūdzams.

AT Civillietu tiesu palāta šā gada 6.februārī nolēma daļēji apmierināt AKKA/LAA pieteikumu un nodrošināja tās prasību 383 551 lata apmērā, ierakstot aizlieguma atzīmes VAS Ceļu satiksmes drošības direkcija uzturētajā Transportlīdzekļu un to vadītāju reģistrā, ar kurām aizliegts atsavināt, ieķīlāt, iznomāt vai citādi apgrūtināt transportlīdzekļus, kuri reģistrēti uz LNT vārda.

Tā kā LNT visu naudas summu bija nomaksājusi, LNT vērsās tiesā ar pieteikumu prasības nodrošinājumu atcelt.

Tiesvedība strīdā starp AKKA/LAA un LNT ilgst jau no 2009.gada.

Jau ziņots, ka 2011.gada aprīlī pēc AKKA/LAA prasības AT no LNT piedzina 376 894 latu autoratlīdzību par muzikālo darbu izmantošanu par laika periodu no 2001.gada 1.janvāra līdz 2008.gada 31.decembrim. Tāpat tika piedzīti tiesāšanās izdevumi un valsts nodeva - 2120 lati, kā arī izdevumi advokāta palīdzības samaksai - 4536 lati, kopumā piedzenot 383 551 latu.

Tiesa atzina tiesības AKKA/LAA līdz sprieduma izpildei saņemt no LNT 6% gadā no tiesas piedzītās autoratlīdzības summas. Pārējā daļā - prasībā par 1,55 miljonu latu piedziņu - AKKA/LAA prasība tika noraidīta.

Tiesa arī daļēji apmierināja LNT šajā lietā iesniegto pretprasību. AT atzina par noslēgtu licences līgumu tā 2005.gada 19.aprīļa redakcijā, kas paredz tiesības izmantot AKKA/LAA pārstāvēto autoru muzikālos darbus LNT programmās. AT noteica līguma darbības termiņu līdz 2012.gada 31.decembrim.

Tāpat AT noteica, ka autoriem maksājamās atlīdzības apmērs ir 1,6% no LNT ikgadējiem ieņēmumiem par muzikālo darbu izmantošanu 35% apmērā no kopējā raidlaika.

2009.gada 5.martā Rīgas apgabaltiesa, kas strīdu skatīja pirmajā instancē, arī daļēji apmierināja gan AKKA/LAA prasību, gan LNT pretprasību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas