Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Augstceltņu Z-Towers būvlaukumā konstatē vairākas nedrošas darba vietas

Valsts darba inspekcija (VDI) augstceltņu Z-Towers būvlaukumā konstatējusi vairākas nedrošas darba vietas, aģentūrai LETA pastāstīja VDI eksperts ārējo sakaru jautājumos Aivis Vincevs.

Kādi tieši pārkāpumi konstatēti, Vincevs neatklāja. "To mēs nedrīkstam atklāt, tas attiecas uz konkrēto uzņēmumu. Apturam objekta darbu tad, kad tas var apdraudēt darbinieku veselību vai dzīvību," viņš sacīja.

Objekta darbība ar VDI rīkojumu ir apturēta kopš 14.decembra. Līdz 29.decembrim uzņēmumam ir jāsakārto nedrošās darba vietas, tad VDI dosies atkārtotā pārbaudē un lems par rīkojuma atcelšanu, pastāstīja Vincevs. Novērst nepilnības uzņēmums var arī ātrāk, un līdz ar to arī ātrāk atsākt darbus, viņš piebilda.

Tikmēr VDI turpinās letālā nelaimes gadījuma izmeklēšanu, kas varētu ilgt līdz pat 80 dienām. Tāpat ir uzsākta un tiks turpināta administratīvā pārkāpuma lietvedība, jo VDI saskatījusi objektā iespējamus darba aizsardzības pārkāpumus, skaidroja Vincevs.

Projekta Z-Towers attīstītāju AS Towers Construction Management pārstāvis Artūrs Ivanovs neatklāja, kādas nedrošās darba vietas VDI objektā atklājusi, jo negadījuma izmeklēšanas laikā uzņēmums nevarot sniegt nekādus komentārus. Ivanovs piebilda, ka attīstītāji sadarbojas ar visām negadījuma izmeklēšanā iesaistītajām institūcijām un visus konstatētos pārkāpumus novērsīs noteiktajos termiņos.

Kā ziņots, 14.decembrī augstceltņu Z-Towers būvlaukumā, krītot no augstuma, gājis bojā 21 gadu vecs strādnieks, aģentūrai LETA apstiprināja VDI. Uz izmeklēšanas laiku objektā visi būvdarbi ir apturēti.

Uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji, kuri izsaukumu uz notikuma vietu saņēmuši plkst.18.21.

VUGD preses pārstāve Viktorija Šembele aģentūrai LETA stāstīja, ka vīrietis bija kritis no liela augstuma un iekritis šahtā trešā stāva līmenī, tādējādi uzkrītot uz sastatnēm. Ugunsdzēsēji jaunieti izvilka, un mediķi konstatēja viņa nāvi.

Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA teica, ka par notikušo sākts kriminālprocess un izmeklēšanā policija sadarbosies ar Valsts darba inspekciju.

Augstceltņu Z-Towers projekta attīstītāju AS Towers Construction Management pārstāvis Artūrs Ivanovs norādīja, ka uzņēmumā visi ir satriekti par notikušo negadījumu, tas esot liels šoks un cilvēcisks pārdzīvojums.

"Izsakām visdziļāko līdzjūtību traģiskajā nelaimē bojāgājušā ģimenei, tuviniekiem un draugiem. Esam gatavi sniegt atbalstu bojāgājušā ģimenei un izmeklētājiem, lai iespējami ātri noskaidrotu notikušā apstākļus un cēloņus," sacīja Ivanovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas